Tuesday, 12 October 2010

Another photoshop mistake, kah?

Aku pernah baca beberapa artikel tentang kesilapan photoshop. Bukan photoshop yang buat silap, tapi penggunanya lah. Menarik baca komen-komen dan kritikan penulis tentang kesilapan mudah photoshop. Antara contoh kesilapan photoshop yang famous macam kat bawah ni. 

 extra hand from nowhere

in case u didn't notice, she only has one leg.. creepy huh?

not a clean crop

Semalam, waktu aku dalam bas on the way balik rumah, aku baca London Evening Standard. Tak ada apa sangat yang menarik perhatian aku. Tapi, ada satu iklan ni yang aku tengok agak pelik sikit. Mungkinkah gambar iklan tu adalah another photoshop mistake? Tengok eh..


There's another 'alien' hand over there. Nak kata ada orang kat seat tu, tak ada plak nampak kepalanya. Heee.. agak teruja you know masa tengok gambar ni. Jadi, kepada pengguna photoshop, berhati-hati ketika mengedit gambar kalian. Jangan nanti gambar tu tak make sense pulak ye! :)
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • haha gile lucu weh. aku pon pasan ade jgk kadang2 silap mcm ni berlaku. glad that i have none photoshop skill hihihihihi

  • mmg lucu.. photoshoping is fun u know.. but i know nothing about it too.. haha

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)