Tuesday, 29 December 2009

Daisy

28th December 2009

The love I've been dreaming of..
Is all so close to me..
But all I can do is..
Just watching you without words..
In the city of strangers..
I lived day by day painting love..
Waiting and hoping that you'll be there..
With the scent of daisies..
It is too late but now..
I finally recognized you..
But maybe we were not meant to be..
I never wanted to let this love fly away..
But I am sorry..
I have to leave..
With you still breathing here..

Daisy (2006),
Directed by Andrew Lau

Sunday, 27 December 2009

In A Mission

26th December 2009

Owh.. I'm fool in my own way -_-

Thursday, 17 December 2009

Stress

17th December 2009

Serious sh*t, ak mmg stress gile skrg. Stress sbb ak bosan, duk dlm bilik ni sekor2, x taw nk wat ape dah, pastu stress sbb ak ade asemen kne siapkan, tp x siap2 lg, n ak mcm mls gile utk siapkan asemen itew. Stress sbb bilik bersepah. Stress sbb berat bdn ak naik balik, lepas ak dah usaha turun berkilo-kilo. Stress sbb ak x phm nape ak mesti stress.

Wednesday, 16 December 2009

flash

16th December 2009

Have u ever lied to make something not look too obvious?

Awan Dania??

15th December 2009

Aku sepatutnya dalam usaha menyiapkan tugasan 2 untuk modul Mathematics of Weather malam ini. Namun, disebabkan kemalasan terlampau, aku biarkan tugasan itu terbengkalai dahulu untuk sementara waktu. Apa yang aku buat untuk mengisi masa yang terbazir itu? Hehehe.. Aku tonton Awan Dania Siri 2. Malam ini, adalah untuk pertama kalinya aku layan drama ini (sebelum ini, tidak pernah terdetik pun untuk menonton drama bersiri tersebut). Sebab? Abang Munzir. Hahaha. Mahu sangat melihat babak dia di-reject oleh Aida Aris yang digembar-gemburkan dalam facebook. Namun, setelah aku meng-google untuk episod yang tersebut, aku dapati tiada sesiapa pun lagi yang meng-upload-nya, terutamanya di youtube. Oleh itu, aku putuskan untuk mulakan dengan episod pertama. Sedar tak sedar, sampai sekarang, dah 6 episod aku layan. Hebat? Ya, sudah tentu. Baiklah, aku mahu teruskan tontonan.


p/s: sometimes, we need someone to talk to and need a shoulder to cry on

Saturday, 12 December 2009

Firefox users!!

11th December 2009

It's been a while since the last time I shared something useful here :P So, today, I'd like to focus on 2 things (or applications) I've been using lately. But, those things only for firefox browser users. Sorry guys. I've been searching for cool firefox add-ons when I first see these 2 interesting add-ons.

1) FoxTab

Basically this add-ons for your browser tabs. Very suitable for those who loves to open many tabs in the browser. WIth this add-ons you can even categorize your tabs into groups or filters for easy access. I don't really know how to explain, but I guess, you guys can have a look at the screenshots below :P


go for full screen for better view

Or, if you guys think this isn't cool enough, besides firefox, google also got google chrome :D

2) Personas 1.4

This add-ons allow your browser to 'wear' something on; act sort of as firefox skin. You can dress up your browser with thousands range of personas choices! Add skins you like to your favourite lists and change it as many time as you like. Take a look one of my favourites;



Or, you can always switch to special firefox theme~ But I prefer this one :)

That's it for now, want to continue with my notes and assignments. Hope to share some other coolio stuffs again soon! Cheers

Thursday, 3 December 2009

Kenapa Benci?

Dlu aku pnah kecewa dlm cinta. Smpi aku benci sgt kat dia. Rs mcm xkn boleh maafkan semuanya. Benci teramat. Bersama masa, benci tu hilang. Masa bwk ak jauh tinggalkan rs benci tu kat blakang. Ak maafkan, tanpa ak sendiri sedar. Tp, ak x boleh lupa. Kemudian, ak berfikir sendiri. Kenapa dlu, ak benci, skrg x lg? Ak pelik sendiri. Tp, ak dah jumpe jawapannye. Dlu, ak benci sbb ak kecewa. Ak kecewa, sbb ak syg. Syg sgt. Benci tu hilang, sbb rs kecewa tu dah x terasa, sbb syg tu dah xde...

Wednesday, 2 December 2009

Lupakan saja

2nd December 2009

Dan aku cuba, satu persatu..

Sunday, 29 November 2009

kalau

29th November 2009

Kalau aku 'tutup' semuanya akan baik-baik sajakah?

Friday, 27 November 2009

Aidiladha datang lagi

26th November 2009

Salam Aidiladha untuk semua. Ku kira, waktu ini, waktu terbaik untuk type entry ini? Agak2 kenapa ye? Ye, kerana, kalo kat UK, skrg ni, dah malam (warga lelaki da sibuk bertakbir dari rumah ke rumah - aktiviti biasa bila tiba hari raya), dan kat Malaysia pula dah hampir2 masuk waktu subuh - kiranya dah hari raya lah ni.

Petang tadi, ku berwebcam dan ber-call ngan family kat rumah. Yang perempuannya tgh sibuk kat dapur, sediakan juadah untuk hari raya. Yang lelakinya? Hahaha, xtaw la ke mana. Dorg angkut laptop p dapur, so dapatlah ku lihat kesibukan mereka - haaiihh.. rindu itu semua. Aidilfitri baru2 ini, ku bernaseb baek kerana berpeluang beraya kat rumah, alhamdulillah.. Merasakan bahawa suasana aidilfitri yang dah lama tak ku rasai seumpamanya begitu meriah, ak kangen utk pulang beraya sekali lagi. Apakan daya, ku tak berdaya. Apabila terpaksa beraya kat sini, maka mood raya pon, hanyalah suam-suam kuku shj, tak sesuam air suam.

Tak apalah. Mungkin jika umur panjang, ku masih bisa rasai semua itu sekali lagi, aamin. Kepada pembaca yang budiman, Selamat Hari Raya Aidiladha, ucapan maaf seikhlasnya dari hati..

Wednesday, 25 November 2009

She came!

24th November 2009




I think, I've never been excited to post something on my blog, at least not in this recent few months. But, for this entry, I was like "I want my lappy now~!! I wanna update my blog!" Ngeee~~ So, what's up? Ye la kan, nk story bagai, musti ade cer best. Taylor Swift concert~!!!! Mane x best. It was a quite long journey, really. But I don't care. If I have to change the train for few times, I'm still going. :P Btw, the concert took place at Wembley Arena, London.





The concert started with the opening show from Justin Bieber. Honestly, I don't even know who he is. Budak lagi pon. Lagu2 boleh tahan.. Tp, mcm tu la.. suara budak kan. Patut Justin perform dr 7.30 smpi 8.30. Tp, sbb kaki dia tibe2 injured, dia wat show smpi pkol 8 je. In the meantime tggu crew2 setting stuffs for Taylor, audience wat gile. Haha. Mcm2 hal. Buat 'ombak jahat' la.. hentak kaki kt lantai la.. sorak2 la.. Ye la, isi mase lapang.






At 8.30 pm, Taylor started her show with 'you belong with me'. Perrgghhh.. Crowd jerit x hengat. Beranak anak telinga kot. Ak pon join skali aa. Excited gile nmpk dia tgh2 stage. Heee.. Dkt akhir2 lagu tu, Taylor wat masuk guitar dia.. Ak paling suke guitar tu,, comey.. siap ade gliters2 bagai.. Lepas tu, x igt dh dia perform lagu ape.. The one after that, my fav too; 'teardrops on my guitar'. Siap wat ala2 musical sket. Ade ballet dancers jd prop..




Lepas tu, Taylor nyanyi ape ntah.. ak x igt dh susunan dia,, antara yg ak igt; 'our song' , 'fearless' ngan 'tim mcgraw'. Yg len, x igt sbb x hapal sgt lagu2 tu. Ms Taylor g tukar baju, cam ade video sket la.. konon2 psl lelaki2 yg ade dlm lagu2 dia. Hahaha,, lawak gak video tu. Then, all of sudden Taylor appeared in the middle of the crowd~!! Lagi bising arena. Yg ak x tahan tu, crowd dekat2 ngan Taylor, siap bleh salam2 peluk2 dia lagi. Mak aii.. jeles ak. Lepas layan sat fans, Taylor perform tgh2 crowd. Haaa.. time ni, bleh tgk dia lagi jelas la.. sbb dekat. Tp still, x tercapai tanganku. Ngahaa..



Tgh2 lagu ape ntah, Taylor benti, then jalan tgh2 crowd, get back to stage. Tgh laluan dia, crowd ade lg yg p peluk-salam dia. I noticed this one lady; Taylor hugged her (quite long time), and she was like "OMG! She hugs me! She hugs me!". Dia btaw mcm tu kat bf dia. Then, his bf hugged her and kissed her forehead with a smile, sort of telling, "Yes baby, I know". Oke, ak jeles kt mereka, for 2 reasons. Haha.

Naik stage, Taylor smbg lagu td, then smbg ngan 'white horse' <- my fav too. Dlm byk2 lagu yg Taylor nyanyi, ak tggu 2 lagu ni, tp xde; 'the best day' and 'i'm only me when i'm with you'. Tggu gak lagu duet dia ngan boys like girls, 'two is better than one'. Kot la dia nk nnyanyi ngan kwn2 dia. Haa.. sebut psl kwn2.. ak rs, Taylor ade angkut best friend dia, Abigail skali atas stage.. tp ak x knal ngat minah tu. Rs mcm dia ade, ntah, x sure.



Haaa.. ni part best. Bila Taylor ckp, "Ok guys, I'm taking you back in time.." pastu dia p blakang stage (nk tukar baju lagi la tu).. Ms tu, crowd dh gile dah. Ak pon nek gile skali. It's time for 'love story'!!! Then, kuwa la dancers menari ala2 tarian English lame, ngn dress dorg.. Da siap2 tkr baju, Taylor kuwa.. nyanyi 'love story', siap ngan prop ala2 cam dlm video clip dia, old castle. Hihi, actually ade video utk lagu ni, wani yg tlg record. Sape2 yg ade add ak kt fb, bleh la tgk kt situ, k. Kt akhir lagu tu, kan ade part yg si romeo propose.. haaa.. ms tu Taylor smpt transform tu.. dr pakai red English dress, ke white dress. Cun siot! Hah~ 1 fact pasal Taylor, dia mmg suke pakai dress. Video clips ke, performance ke, concert ke.. mesti ngan dresses.. sweet2 plak tu dress dia.



Then, last lagu dr Taylor, 'should've say no'.. gempak jugak. Overall? 11/10 stars. Haha.. over melampau. Ade sorg bdk ni, asek duk kate, Taylor ni dramatic la.. Mmg ah, kalo x, cane bleh jadi song writer, kan? Most of her songs, dia tulis sendiri kot. X kesa la, pape pon, ak suke dia :P

Then, ak balik ngan muka puas hati. Hihi. Siyes. Utk Taylor Swift, aku turutkan jugak even the day after, I have a coursework due (tp dh 80% siap). Smpi bilik lewat gak la. Concert abes dlm pkol 10.30 pm. Smpi bilik.. ade la.. Hihi.
Reblog this post [with Zemanta]

Wednesday, 18 November 2009

Teardrops on my guitar

17th November 2009

by TS



Drew looks at me
I fake a smile so he won't see
What I want and I need
And everything that we should be

I'll bet she's beautiful
That girl he talks about
And she's got everything
That I have to live without

Drew talks to me
I laugh 'cause it's just so funny
I can't even see
Anyone when he's with me

He says he's so in love
He's finally got it right
I wonder if he knows
He's all I think about that night

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me whishing on a whishing star
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do

Drew walks by me
Can he tell that I can't breathe?
And there he goes so perfectly
The kind of flawless I wish I could be

She better hold him tight
Give him all her love
Look in those beautiful eyes
And know she's lucky 'cause

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do

So I drive home alone
As I turn out the light
I'll put his picture down
And maybe get some sleep tonight

'Cuz he's the reason for the teardrops on my guitar
The only one who's got enough of me to break my heart
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do

He's the time taken up but there's never enough
And he's all that I need to fall into
Drew looks at me
I fake a smile so he won't see

Friday, 13 November 2009

Mati itu pasti

13 November 2009

Salam kepada semua. Ak terima 1 berita kematian hari ni, di kalangan keluarga. Nenek sedara ak meninggal. Al-fatihah untuk allahyarhamah..

Ak x call lg mak ak. Tok (nenek) pon, ak x call lg. Kalo ak call tok ak, ak x taw nk ckp ape kat dia. Tok 3 beradik. Abg dia dah meninggal tahun lepas. Tahun ni, kakak dia plak yg meninggal. Ms ak balik cuti summer hari tu, anak dia yg ke-4 meninggal. Sehari lepas tu, bakal menantu dia meninggal. Ak taw, tok mesti sedih gila. Ak x taw la mcm mane dia nk terima semua ni.

Ms anak dia (ayah sedara ak) meninggal tu, ak temankan tok kat kampung. 3-4 hari jugak la ak kt sane. Dlm tempoh ms tu, rumah tu dilanda kemurungan. Setiap pg, tok akn pegi kubur. Kwsn perkuburan depan rumah tok je. X jauh utk tok yg da x larat tu, jalan kaki. Tok slalu dgn naskah yasin kat tangan dia. Tdo pon dengan naskah tu. Bila dia teringat psl arwah, dia akan bace yasin. Dia asek nanges je. Bila ak tenangkan dia, dia akn cerita mcm2 psl arwah anak dia. Mcm tu gak ngan arwah bakal menantu dia. Dorg rapat. Bila bercerita psl 2 org tu, tok akan mengalirkan air mata. Ak xtaw nk buat ape. Mcm2 yg tok cerita kt ak. Mcm2.. Bukan psl arwah je. Tp, semua cerita2 dlu.. mcm2~ Dia cerita kt ak ngan sorg sepupu ak. Kami seakan pelik sket, nape tok bukak seme cerita tu. Bila abes 1 cerita, tk akan ckp "Tok pon x taw la nape tok cite seme ni kat kamu berdua. Tok dah nk mati agaknya." Kami terpempan. Kemudian, tok teruskan dengan cerita lain plak. Dan, tok ada tinggalkan kami amanah...



Tok ni, lain sket. Lain dr adik beradik dia. Dia hati lembut. Murah dengan senyuman. Dia x cepat marah. Dia mungkin kalut sket, cepat gelabah. Tp, bila tone suara dia lain sket ngan anak-cucu dia, tu x bermakna dia marah. Tok x pnah kesah org layan dia dengan buruk. Even anak dia, even adik beradik dia. Dia tetap tolong dorg, bila dorg datang pd dia. Tok x berpelajaran tggi.Tok x kaye. Mmg tok xde harta. Dia serba miskin. Tp, dia kaya budi. Kaya hati. Dlm xde harta dia tu, dia tolong jugak org lain. Tp, ak sedih, bila tok mintak tolong dgn org, org ssh nk tlolong tok. Tok lalu mcm2 dlm hidup dia. Dia slalu ckp kat ak ngan mak "Tok ni, mcm2 dah lalui dalam hidup ni. Mcm2 dah. Cume blom rase 2 benda.. kaya dan mati.." Ak slalu sebak dgn kata2 ni. Slalu...

Ak doakan tok tabah. Ak doakan di sisa2 usia dia, hidup dia aman. Hidup dia bahagia. Tok, kak long rindu kat tok..

Tuesday, 10 November 2009

Life as in today

Tekanan makin menggunung..

Sunday, 8 November 2009

Wondering..

7th November 2009

It comes to mind, over and over again. Not continuosly, but it do pop up sometimes. So, what was it all about? I've been thinking about the risk of having the 'special someone'. Not soon, not today, not in the time being. But it will happen someday, God's will. Will I ever meet someone who's willing to accept me, my good and my bad? Would he appreciate the 'beauty' part of me? Would he accept my 'ugly side' and the skeletons in my closet? I have this fear..

Wednesday, 4 November 2009

3.00 am incident

4th November 2009

I'm not usually like this. I mean, me, updating my blog? There's something annoyed me so much this morning. Or, should I say, the very early morning? Fire alarm~!! It was 3 o'clock in the morning, and everyone vacating the building after hearing the loud alarm. I was like, 'Huh?' It's still dark outside, and it can't be the wardens make another more fire drill. They just did one last week. Is this some kind of prank? Wutever~ I sarung my jeans, jacket and tudung, got my keys and went out with wani. Few minutes after the security guards turned off the alarm, they asked for level 2 residents stay at the office. Wutever happen, I really dun care. Wanna sleep. Wanna sleep.
Reblog this post [with Zemanta]

Quote from Rooftop Rant

3rd November 2009

Suatu relationship bukan hanya termaktub pada fasa cinta asyik maksyuk. Bukan hanya bersandar pada physical contact. Bukan hanya didefinisikan dengan kata-kata cinta yang bersadur gula, madu, aspartame dan saccharine yang manis-manis. Bukan hanya kerana suka yang datang dari mata turun ke hati. Bukan hanya hantaran bunga-bunga dan teddy bear kepada dara daripada si lelaki.

"Lontarkan. Jika tidak ia meracun. Kongsikan. Walau hanya pada awan-awan."


hlovate

Sunday, 1 November 2009

Pagi Ahad

This is the reality "YOU DON'T REALLY KNOW SOMEONE INSIDE OUT". You can claim you do, but you're actually not. Ok, let say you have a very very good friend, and he said, he'll stay with you no matter what and he'll be there for you any time you wanted him to.. The question is, how would you know he will? What type of guarantee you have? This is why I don't like someone making promises.

Saturday, 24 October 2009

Sudah 3 minggu berlalu..

23rd October 2009

Saya merasakan seperti baru sahaja melepasi saat2 kritikal jetlag. Rupa2nya, dah abes week 3, autumn sem. Begitu cepat masa berlalu. Alhamdulillah, stakat ini, semuanya berjalan lancar. Niat pada malam ini, nak post entry lagu lagi. Memandangkan saya tahu pembaca2 dah x larat nk tgk entry2 sedemikian dan rasa dah lama saya tak meluahkan perasaan kat sini, so saya memutuskan utk post entry sebegini. Sebenarnya, kebelakangan ni, saya tak berminat untuk bercerita tentang diri saya. Xde apa yg menarik utk sy kongsi, atau mungkin lebih kepada saya x mau kongsi? Akan tetapi, semalam saya ada tetamu yg bermalam di bilik saya. Mungkin disebabkan dia, hari ni, saya terasa seperti nak bercerita tentang saya. But, nothing personal. :)

Pagi tadi, naskah pertama kerja kursus utk semester ni dah diedarkan. Bila go through soalan2 dlm sheet tu, saya xtaw sama ada saya boleh jawab atau x. Masa masih ada, hari ni baru hari pertama. Ayat seumpama ni lah yg selalu berlegar dalam fikiran saya. X bagus, kan? Ape salahnya mula awal2?

Dah lama saya impikan nak ada bunga hidup dalam bilik saya. Hihi. Sekarang, dah tercapai pon. Bukan susah sgt, kan? Pegi kedai, beli bunga. (nota : impian saya tu, x bermakna bunga pemberian orang, ok?) Bunga pilihan saya? Pink roses. Sgt cantik! Ilmu 'pembungaan' saya sangat cetek,ok. Errmm,, kejap nk recall. Saya x fikir saya pernah berjinak2 dalam hal pemeliharaan bunga hidup (dengan air, bukan yang dalam pasu tu). Pernah la kot, sekali dapat bunga hidup, tu pon sekuntum je, dan hanya dibiarkan layu x dijaga akibat ketidaktahuan saya dalam hal tersebut. Jadi, sesiapa yg nak membantu sgt2 lah dialu-alukn.




Beberapa hari yang lepas, tiba2 sebaris ayat ni, menaikkan semangat saya (generally). Frankly speaking, I wasn't me when I got here. I lost my spirit or, may I say I left them all in Malaysia. Just bringing my body and stuffs, without the soul, the mind and for sure, the spirit. Jadi, berbalik pada ayat pertama saya td.. "Investments should result the benefits". Saya sendiri x tahu macam mana frasa ni terbuah dari fikiran saya. I might have crossed with it somewhere. Secara praktikal, memang betul, kan? Jika kita invest masa utk study, sepatutnya kita dapat good grades. Katakan invest duit utk bisnes, sepatutnya dapat keuntungan. Baiklah. Saya bercakap tentang apa yang patut kita dapat. Misalan, x dapat la kan. Whose to blame? I may agree with 'effort'. You should know how much effort you put on the investments.

Cukup la setakat ini dulu. I hope, I could give more. Maybe, next time. Jom kita layan ANTM jap~!

Tuesday, 20 October 2009

...

20th October 2009








nape air mata murah sgt ni??

You Belong With Me - Taylor Swift

19th October 2009

I wanted to post this for quite some time. But for some reasons, I can't.



You're on the phone with your girlfriend, she's upset
She's going off about something that you said
She doesn't get your humor like I do

I'm in my room, it's a typical tuesday night
I'm listening to the kind music she doesn't like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirt
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreamin' bout the day that when you'll wake up and find
That what your looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me

Walkin' the street with you in your worn out jeans
I can't help thinkin' this is how it ought to be
Laughin' on the park bench thinkin' to myself
Hey, isn't this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I haven't seen it in awhile, since she brought you down
You say you fine, I know you better than that
Hey, watcha doing with a girl like that?


She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreamin' bout the day that when you'll wake up and find
That what your looking for has been here the whole time


If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin' by, waitin' at your back door
All this time how could you not know baby?
You belong with me
You belong with me

Oh I remember you drivin' to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favourite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong, I think I know it's with me

Can't you see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?
You belong with me

Standin' by and waitin' at your back door
All this time how could you not know, baby?
You belong with me
You belong with me

Have you thought just maybe?
You belong with me
You belong with me

Wednesday, 14 October 2009

Hate this!

13th October 2009

ARRRGGGHHHH!! Benci btol. Demam lagi!
Badan sejuk, panas, sejuk, panas..
Selsema... Saket tekak..
Td mkn megi, x abes 1 bungkus pon..
Muak + rs mcm x sedap (seswatu yg pelik sbb megi tu mmg best gile)
Nk tdo! Nk tdo! Nk tdo!

p/s: wahai demam.. sembuhlah..

Sunday, 11 October 2009

My brother and his chopstick story

10th October 2009

 I've got an email today, from my little brother. He's eleven y.o. He said;

Kak long wt menda tu. Amat rindu kak long. Kat umah ada beli chopstick, br beli td.

Here are the chopstick story. It was about few days before I'm flying back to UK, there was a ko-q week at my bro school. He's a boy scout u know. :P He got into this one competition "Makan mee dengan chopstick". Since he registered for the competition, he kept asking mom to buy him the chopstick so he can practice at home.

Haaaiiihh.. I miss him too. I miss home.

Tuesday, 6 October 2009

Fearless by Taylor Swift



There's somethin' about the way
The street looks when it's just rained
There's a glow off the pavement
You walk me to the car
And you know I wanna ask you
To dance right there
In the middle of the parking lot
Yeah.. oh yeah

We're drivin' down the road
I wonder if you know
I'm tryin' so hard not to get caught up now
But you're just so cool
Run your hands through your hair
Absentmindedly makin' me want you

And I don't know why it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance
In a storm in my best dress
Fearless

So baby drive slow
'Til we run out of road in this horse town
I wanna stay right here in the passenger seat
You put your eyes on me
In this moment now capture it, remember it

Cause I don't know why it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance
In a storm in my best dress
Fearless

Oh.. oh

Well you stood there with me in the doorway
My hands shake
I'm not usually this way but
You pull me in and I'm a little more brave
It's a first kiss
It's flawless
Really somethin'
It's fearless

Oh yeah

Cause I don't know why it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance
In a storm in my best dress
Fearless

Cause I don't know why it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance
In a storm in my best dress
Fearless


The same air, but different feelings

05 October 2009 

Salam. Aku ada byk sgt mende nk update, smpi x ter-update.. Entry raya, berkubur begitu shj. Ni pon, x update, ade gak yg komplen. Br ak taw, rupenye, ade gak org ikut perkembangan blog ak ye.. Ha.Ha. Anyway, utk sesiapa yg mungkin x taw, ak skrg ni dh ade kt UK. Alhamdulillah, dah smpi. Badan kat sini, heart, soul, mind, seme still at Malaysia. Why? I don't have the answer for that question. Btw, I'd like to say, this is the great vacation ever! Spending time with family, ramadhan at home, celebrating raya with family and friends, meeting with lotta people, visiting places.. haih.. (_ _)



 



The last day ak kat malaysia pon, sempat lg jumpa kwn2. Dorg kire mcm temankn ak, abeskan ms b4 fly. Siap bwk ak g shah alam, lepak kt maple & jumpe bdk2 lain. So sporting la you guys~ Thank you very much!! Miss u guys olredi. Actually, hari ni dh start class pon. Ak ni, jetlag pon x abes lg. Schedule dh dpt, bleh tahan la. Nk ckp best, xde la best sgt kot. Tp, ak suke schedule kali ni.

Brg2 dh unload dr storage. Unpack je x siap lg. Kne siapkn b4 sabtu ni la. Sbb sabtu ni, bdk2 london nk dtg. Yeay~~ x sabar nk jumpe dorg. Nnti, nk ajak dorg tdo cni. Best2..X taw nk cite ape dah sbenarnye.. Yg ak taw, skrg ni, ak dh jadi final year student. Cuak berbakul-guni laa.. hurrmm.. dlm cuak2 pon, semangat x dtg2 lg. Tgh dlm usaha memupuk la ni.. wahai semangat.. dtglah~~

Wednesday, 16 September 2009

Kata angah "dtg dalam pakej lengkap"

16 September 2009 (0015 GMT +8)


Salam to all. Dah beberapa hr x update. Huuu,, bajet ade org nak bace kan.. Xpelah.. xde org bace pon, x kesa, kire rs puas mencurah pon, jadi lah. Sakit akibat cabut gigi hari tu, smpi hari ni, x hilang2 lagi.. Dah nk masuk 9 hari dah. Sakit tu x hilang lg, dtg sakit lain plak. 2-3 hari lepas cabut gigi, ak x bleh nk mkn sgt. Makan bukak puasa pon, sket je. Makan x bleh yg panas2, x bleh yg keras2. Akibatnye, ak slalu pedih ulu hati. Sakit gile.. Last2 p farmasi, bli gaviscon liquid.. ala, yg iklan dlm tv, utk org pedih ulu hati tu. Mkn mende tu pon, x jadi ape gak.. Then, ak g klinik.. Check punye check, doc kate, aku ade gastrik. Huhu. Seingat ak, last ak ade gastrik ms umo ak 10 atau 11 tahun. Cite dlu. Tu 1 hal. 


Hal 2. Ms ak g klinik tu, hari tu, adelah hari ke-13 ak suffer sakit kepala. Sakit gile gak. Mkn ubat tahan sakit pon, x hilang2 sakitnye. Berkenaan hal tu, doc kate, ak ade migraine. Huurrrmm.. x pnah dalam hayat hidup ak, kne migraine. Tibe2 terdapat plak. Ubat yg doc bekalkan, xmo plak byk. Time nk makan, confuse la gak, yg mane yg dah.. yg mane yg blom.. color plak.. kaler-kali.. x mcm smarties plak ak tgk.. 


Hal 3. Ade jangkitan kuman kat kwsn gusi yg berlubang hari tu. Sbb tu sakit gile. Ak dah makan antibiotik pon b4 g jumpe dentist tu.. Dah kuman nk ade gak, nk wat cane. Dah abes baik dh ak jaga, gosok gg elok2, kumur ngan listerin, floss lagi.. Pengabesannye, dentist tu, cuci la part yg berkenaan, taruk ubat sket, pastu dia kasi antibiotik lg. Ak x mkn la yg tu, sbb teruskan makan yg dah sedia ade je.. 




Huhuhu.. kdg2, 3-3 dtg skaligus. Time tu, derita gile rs. X sanggup nk tanggung.. :(

Thursday, 10 September 2009

Tak cukup tangan!!!

10th September 2009 (1140 GMT +8)

Salam. Skrg ade kurang lebih 10 hari nk raye. Adoi~ Ak ngan mak dah x menang tangan dah. Baju raye x siap lg. Yg dah siap jahit, siap sulam, x siap letak beads lg. Kuih raye? 1 habuk pon x buat lg. Lgsir rumah x siap lg. Aaaaa.. Tertekan siot. Dah lame kot ak x buat mende2 mcm ni seme. 3 tahun ade. Yelah, raya kat perantauan, mcm mane la sgt, kan? Ameklah merasa nk beraya kat rumah, buatlah segala prep yg sempat. Adik2 weyh, balik la cepat2. Kesian kat kak long ngn mak korg neyh~~~ 




Ahaaa.. mak sempat plak wat lawak. Tahun ni, konon nk raya grand la kan, sbb ak balik. So, langsir tukar baru, baju raya nk buat same seme.. boria beb~ Nk dijadikan cerita, baju ak, ngan adik2 pompuan, dah siap sulam. Upah org la. Baju mak jahit sendiri. Then, ak nk jahit beads, kumpul la, seme baju2 yg berkenaan. Mak tibe2 kecoh, ckp baju dia blom hantar sulam pon lg, mcm mane nk jahit beads? Skali, dia tgk, baju dia cam besar x patut. Cam tersalah amek saiz angah (note: angah ak, lagi besau dr mak aku :D). So, terpaksa la dia bukak balik jahitan, potong2 gunting2, kecikkan sket. 


Esoknye, mak p hantar baju dia kat tmpt nk sulam tu. Smpi2, dia nmpk, ade 1 baju ni, mcm bj dia, kaler same, pattern same. "Zan, baju sape atas mesin sulam tu?" Mak tny kat kak zan yg sulam baju kitorg. Kak Zan ckp, "Baju akak laa.. hari tu x sempat siap yg ni, sbb tu sy x bg akak buat balik lg.." Hahahaha.. mak dah terkejut beruk dh. Dalam kepala duk hitung, "dah tu, aku p potong baju sape ni?" Hahaha,, aku x bleh tahan gelak ms mak cite. Mak gi potong baju ayah!!! So, mcm mane bleh jd mcm tu? Mak nk buat baju ala2 kebarung gitu. Baju ayah plak, baju melayu raihan tu, button depan stret smpi bwh. Sbb tu la tertukar. Skrg, kesudahannye, mak ade 2 baju raye, dah ayah xde baju, ade suwa jek! Lawak la.. Dalam x menang tangan nk jahit, mak sempat lagi wat lawak cenggini. 


Jd, ptg ni, ak terpaksa la p cari lagi 2 meter kain, utk wat baju melayu ayah. Kali ni, xnk baju raihan dah, wat baju melayu bese tu haa.. xnk kasi tertukar lg~~ Ngehs2

Tuesday, 8 September 2009

Ulang tahun || GiGi

8th September 2009 (2035 GMT +8)
Huhu, ak dah lupe ulang tahun blog ak. Pttnye entry ni ak type ms 4th September, tp dah terlupe, nk wat cane kan. So.. 
happy birthday to you.. happy birthday to you.. happy birthday dear blog (xdek name lain dh).. happy birthday to you.. 
Hr ni, x semena-mena, dpt call dr klinik gigi. One hour notice beb! Tanpa pk pnjg, ak stuju jek la. Dentist tu wat keje kejap je. Start pkol 10. 5 minit, gigi ak dah selamat kuwa. Besar gile kot gigi tu. Skrg ni, masih tgh tahan azab sakit lepas dah berjaya kuwakan geraham bongsu kiri ak. Ms tgh cabut, siyes x rase ape. Sejam lepas tu pon, bius aktif lg. Cume, pp kebas sket. Lepas tu, mak ai~~ Derita gile. Bleeding dh la byk. Ak x taw la dh bape byk darah ak tertelan. So, aku bukak pose je. X mkn ape pon, telan pain killer je. Huh~ It looks like the pain killer didn't kill my pain at all. Kapas gigi yg dibekalkan utk ak, x ckop.Terpaksa mintak ayah belikan yg lain.
Skrg ni, dah lebih 10 jam, gusi still lagi bleeding. Rahang sakit. Mkn td pon, bleh layan aiskrim, air soya sejuk, ngan tembikai sejuk sket. Lauk2 punye lah sedap. Telan air liur jek la jawabnye.. :( X bleh nk mkn. Lgpon, td dh dinasehatkn, jgn mkn mende2 panas. Nnti, luka lmbt sembuh. NI br yg belah kiri, yg belah kanan blom lg. *sigh*

A dedicated song

8th Sepetember 2009 (0609 GMT +8)

I'd like to dedicate this song to Sara and Basyeer.. I miss you guys sooo much! Miss the time we spent together.. hanging out .. laughing.. crying.. Hope to see both of you, again~~ T_T



Sahabat
Mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri 
Kau tahu ku tak sanggup
Sahabat
Ingatlah kau selalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak di sini lagi
Sahabat
Aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku inginkan kau hadir
Aku di sini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
Tanpa dirimu ku tak bisa
Dan kembalilah
singer : aizat

Sunday, 6 September 2009

PMS

6 September 2009 (2025 GMT +8)
Patut hari ni, ak upload gmbr kt sini. Smalam beria tggu hari ni, nk ambek byk2 gmbr, nk upload.. Konon! Pdhal sekeping gmbr pon x snap. Mood xde lgsg. Oke, ape yg terjadi hari ni? Hari ni, skolah tmpt mak ayah ak ngajar ade wat majlis bukak puasa. Suasana mmg meriah ssh nk gmbr la. Tu yg igt nk snap gmbr byk2. So, ape sebenarnye yg jd? Ak p skolah x pakai baju kurung pon, even baju-tudung seme dh iron. Pakai jeans ngan tshirt je. Kt skolah pon, xde mood sgt nk bertegur beramah mesra. Senyap. Camera mmg x bwk. Bwk hp pon, xde mood nk hamek gambo. Siyes aa. Mood terganggu abes. Mls nk cite sbb ape. Title PMS tu, wat alas-alas utk entry ni je. Dah aa,, mls nk smbg. 
**aku mmg hangin la ngan org yg x reti2 nk appreciate org lain**
Reblog this post [with Zemanta]

Saturday, 5 September 2009

Hari-hari ceria

5th September 2009 (2130 GMT +8)

Oke, hati ini melonjak-lonjak ingin meng-apdet blog. Bek apdet hr ni, kan. Esok ade mende lain lg nk apdet. Hari ni, hari sibuk. Sibuk ler pon sgt. Kire sibuk la, smpi kami berdua (mak dan diriku) mempunyai perasaan malas masak yg menebal, which is RARELY happen to mak. Siap pesan suh p bazar beli kuih n beli sup tulang. Utk makluman anda, kami di rumah ini sgt sgt sgt jarang beli lauk atau kuih kt bazar. Mak prefer to cook. So, kalo da smpi suh g beli tu, mmg kes malas + x larat yg maha dahsyat la. 


Orait, sbb ape letih smpi bermalas-malasan? Kitorg sibuk pasang langsir~~ Mak jahit, ak ngn adik gilir2 panjat-turun tangga, tukar langsir. Ahaa.. raya mood is in the air. Sonok2. Tp, cam sengal sket.. Wane langsir x menarik!! Konon nk match ngan color dinding.. Piiiiraaah! Dush kat angah ak sebijik. Pilih wane ntah hape2. Booleeh jalan dah! Nk jadi interior designer x btauliah konon. Oppss.. terlebey sudah. Jangan mare..


The other day, ak chat ngan dayah. Hoho,, chat sakan, tergelak2 smpi kuwa air mata. Part ak xpe lg, aku kat rumah, si dayah, kat tmpt intern.. Kt ofis, abes staffs pndg dia. Hahaha.. Terasa nk paste jek kat sini.. (Yah, bace yah, bace!)


RESTRICTION : only for those who understand terengganu dialek


-wAn_nUr-  : know no what (tahu tak pe)
aisHi dae     : hahaha
aisHi dae     : mengom nggohhh
aisHi dae     : mu ingt x stupid caught (berigat bodo)
aisHi dae     : pa leni ak ingt g
-wAn_nUr- : owoh,, hok tu dok bape mari
aisHi dae     : pulok
aisHi dae     : ak ingt sokmo
aisHi dae     : kalo ingt mende 2 msti ak tbyg ke mu
-wAn_nUr-  : bakpe plok
aisHi dae     : mu ekpon knal ke ak perkataan 2
-wAn_nUr-  : ak dok bape igt doh hok tu
-wAn_nUr-  : haha


and some more..


-wAn_nUr- : mu glemer ekpong
-wAn_nUr- : haha
aisHi dae : wawawa
-wAn_nUr- : junior knal,, senior knal
aisHi dae : glemer nye ak
aisHi dae : mu gak lebih lalu
-wAn_nUr- : ak ni,, junior err knal..
-wAn_nUr- : senior dok knal aku
-wAn_nUr- : mbeeeekkk ayat sebbek
aisHi dae : hahahahahahahahahahah


We miss each other this very much..


aisHi dae : ble awww kte ley jupe rmai2
-wAn_nUr- : ololaa..
-wAn_nUr- : dok rama pon dakpe
-wAn_nUr- : ak, mu, mc ni, lena
aisHi dae : kte due gegey dh
aisHi dae : 2 r...
aisHi dae : ejah skali
-wAn_nUr- : ok doh


And we recall the happy + fun memories of us..


aisHi dae : adoiiiiiiiiiii
aisHi dae : pending
aisHi dae : line sumat dh ke leni
aisHi dae : raye lmbt agi
aisHi dae : hahahahaha
-wAn_nUr- : doh,, sumat.. tiup aa
-wAn_nUr- : hahahahaa
-wAn_nUr- : yah,, ak igt lg
aisHi dae : x g wan ea
aisHi dae : lemok byk ngat
-wAn_nUr- : ms tu, hp mu ..
aisHi dae : ak tmbg berat
aisHi dae : trn 1kg pose ni
-wAn_nUr- : hahahaha
-wAn_nUr- : dokleh nok cite
aisHi dae : hahahahaha
-wAn_nUr- : selok ak suke
-wAn_nUr- : addddooooo
-wAn_nUr- : ms tu mu nk charge hp
-wAn_nUr- : pahtu,,
-wAn_nUr- : ak tgk
-wAn_nUr- : mu duk tiup2
-wAn_nUr- : lubang cah tu
aisHi dae : hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-wAn_nUr- : ak tny aa,, bakpe?
aisHi dae : bodo
-wAn_nUr- : mu kate,, sumak
aisHi dae : ak thn suke ni
-wAn_nUr- : hahahahahahaaa
aisHi dae : ad staff
aisHi dae : mengom la mu 


aisHi dae : mu ingt mse f1 ke f2
-wAn_nUr- : dok jupe la org supe mu
aisHi dae : kte kuat ngat gura
aisHi dae : suke sokmo
-wAn_nUr- : ho ho
-wAn_nUr- : igt
-wAn_nUr- : ak sakit perot
aisHi dae : pa skt protmu
-wAn_nUr- : sakit urat
aisHi dae : sejak 2 x gura mn dh
-wAn_nUr- : ekpong..
-wAn_nUr- : ade dlm 2 hari duk suke selok sokmo
-wAn_nUr- : jeng urat perot ak
aisHi dae : urat mu x kebal
aisHi dae : urat prot ok je...
aisHi dae : ak ok je
aisHi dae : hahahaha 

Hahaha,, this is the crazy part of me.. :D so much to share, but so little time.. I wish there will be one day, where I could meet my bestest and share everything with them.. 

Thursday, 3 September 2009

Lagi kisah gigi

3rd September 2009 (1145 GMT +8)


Ku sangkakan appointment gigi ak mmg dah confirm dapat, rupenye habuk pon tarak! Oke, let's recall. In the previous entry about my wisdom teeth (wisdom la sgt), I told you guys about the postponed appointment. Now, it's been postponed, AGAIN! This time, I'm totally blame the konon-serba-tahu guy. He gave me this one date, which was on the 7th of Sept without realising it is actually a Terengganu public holiday. Aha~ So genius, aite? So, to cover up the mistake, he called this morning and re-schedule my appointment. The next date would be 13th Sept. IF THE DENTIST IS THERE, then the operation will be performed. Double genius
I couldn't wait any longer. Well, I've waited long enough lah. Jadi, aku pon membuat panggilan geram ke Hospital Besar Dungun. Xde lah geram kat dorg, geram kat mamat poyo tu etceli. Akak yg jwb call aku tu ckp, name ak mmg dah ade dlm waiting list. Huuu,, bkn xnak tggu kak oi~ Xde mase dah sgt ni.. Lepas bercerita sket punye pnjg same akak tu, dia ckp, she'll try to help. Hufff... Alhamdulillah.. ade harapan.
In the end, gud news for me. Dpt appointment on the 24th ngan pakar lagi. Lantak la ngan sesape pon, janji ade hasil.

Sunday, 30 August 2009

Expression..

30 August 2009, 0035 (GMT +8)



I dun even know, what is actually in my mind right now. Just finished browsing am's photos in FB. Suddenly, I miss UK. Very much! I miss the life over there, the friendship, the environment, the memories. Some part of me couldn't wait any longer to go back to the British land. But, the other part urging to stay here. I just can't bear the fact that I'm going to be in my final year this Oct. Hummmpphhhh.. Right now, I am so weak..

Friday, 28 August 2009

Ketawa juga satu penipuan

28 August 2009

Ada yang ketawa kerana kelucuan..
Ada yang ketawa kerana rasa gembira, bahagia..
Namun, ada juga yang ketawa untuk sembunyikan kesedihan, kekecewaan, kelukaan..

Thursday, 27 August 2009

Kelly said..

27 August 2009





Guess this means you're sorry
You're standing at my door
Guess this means you take back
All you said before

Like how much you wanted
Anyone but me
Said you'd never come back
But here you are again

Cuz we belong together now.. yeah
Forever united here somehow.. yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Maybe I was stupid
For telling you goodbye
Maybe I was wrong
For tryin' to pick a fight
I know that I've got issues
But you're pretty messed up too
Either way I found out
I'm nothing without you

Cuz we belong together now.. yeah
Forever united here somehow.. yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Being with you is so dysfunctional
I really shouldn't miss you
But I can't let you go
Oh, yeah

Cuz we belong together now.. yeah yeah
Forever united here somehow.. yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Cuz we belong (yeah) together now (together now).. yeah
Foerever united here somehow.. yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Wednesday, 26 August 2009

Cerita Ramadhan

26th August 2009
Salam Ramadhan al-mubarak utk semua. Pertamanya, maaf di atas segala salah dan silap aku pada kalian semua sepanjang perkenalan kita. Keduanya, keadaan skrg x mengizinkan aku utk bercerita pnjg mengenai perkara yg berlegar di sekitar aku. Ketiganya, pada kali ini, aku sgt2 ingin memperkatakan tentang solat jemaah. Yelah, aku tahu aku siapa. Bukan kaki masjid, bukan kaki surau, jemaah pun, jarang sekali. Namun, ramadhan membuka pintu hati aku ke masjid. Alhamdulillah, aku masih sempat merasai nikmat berterawih bersama jemaah-jemaah lain. Ade beberapa perkara yg aku kesalkan dalam keghairahan umat islam mengerjakan terawih. 
Aku terkilan bila ada di antara jemaah yg tidak mementingkan kelurusan saf. Jemaah tak merapatkan saf. Jemaah tak mengisi kekosongan saf hadapan. Jemaah pilih bulu, tak mahu bersebelahan dengan jemaah yg pekak, bisu. 
Pernah terkeluar sekali dari mulut aku "Nasib la dalam bulan puasa ni tak ada syaitan.. Kalau ada, tak boleh nk dibayangkan berapa ekor yg duk menghasut jemaah dalam solat." Serius, aku sedih. Dah ditegur, di jawab balik. Iyalah, kita ni masih muda, jarang ke masjid pulak. Sabarlah... 
Harapnya perkara sebegini tak berlaku di masjid2 yg mana jemaahnya lebih educated. Malu lah, kalau setakat educated dalam pelajaran saje, tp bab2 paling ringan dalam solat berjemaah pn fail. No more words from me.. Fullstop.

Monday, 17 August 2009

Tentang gigi

17th August 2009

Everyone doesn’t understand! I bear the pain for more than 3 years. It’s going to be 4 years this coming February. Org lain senang2 bleh ckp “Nape x buat awal2?” “Nape x cabut kat uk?” “Nape x g klinik swasta?” Nape? Nape? @_@ Muak aku ngan soklan2 mcm tu.. Kalo xnk support sudah.. x yah nk soal byk2.. No one would understand, unless they’re in the same boat wif me. Oppsss.. sorry. Xde intro, xde ape, terus hambur lava2 kemarahan. Huhu. Actually, it was all about my 3rd molars a.k.a wisdom teeth (geraham bongsu). The other day, I told farah a very nice story about painful impacted wisdom tooth. She took it ‘really well’ :D

Malay docs refer the impacted cases as ‘tumbuh serong’. How does it happen? The tooth is actually failed to fully appear as expected, as a result of there is not enough room on the gums. Other than that, it could happen because the tooth has emerge from the wrong angle (angular problem). There are several impacted cases. *Please refer wiki for more info* I suffer two of those; horizontal impaction (right-bottom jaw) and soft tissue vertical impaction (left-bottom jaw). Cane aku taw? Hehe, td ms g klinik, dorg suh x-tray. Pas x-tray, dorg tunjuk kat aku. Yg belah kanan tu, mak aii.. smpai 90 degree dia terlingkup.


Yg lagi satu plak.. tumbuh dah vertical, tp x dpt tumbuh penuh. Gusi sempit.. haha. Nk wat cane, xkn nk gali gusi plak kan.. Kate org kat kaunter klinik td, 2nd case ni, senang nk cabut. Kalo dentist ade td, dah bleh cabut dh. Dah tu, nk wat cane. Dentist tu suke jiwa raga dia plak attend meeting-ape-ntah. Bengang gak aku td.

 
So, terpaksa la re-schedule.. Nak tak nak, kne buat dlm bulan puasa. X kesa la.. Janji bleh dikuwakn.. X sanggup dah.. Time sakit tu, smpi bengkak2 bernanah seme. Nk mkn pon, azab~~ Da xde mood nk cite byk2.
Reblog this post [with Zemanta]

Wednesday, 12 August 2009

Rasa nk tgk

Cite ni da kuwa lame.. Rs nk tgk pon da lame.. tp......

Wednesday, 5 August 2009

al-fatihah

5 August 2009

Pagi smalam, aku dengan semangatnye, naik bas g dungun, since mak aku x bagi aku drive keta ayah aku, tidak juga keta dia. P dungun nk jumpe kawan rapat 1 skolah dlu, haini. Dia bwk aku balik rumah dia. Lame btol x jejak rumah dia. Jumpe family dia yg slalu happening dan pening. Syok2 duk borak, aku dikejutkan dgn berita kematian ayah sedara belah mak aku (kire adik-beradik mak aku laa). Nak kate terkejut, ade la sket. Siyes ckp, aku xde rs ape2. Maybe sbb aku x rapat ngan dia. So, p town dungun ngan moto, beli brg sket. Then, aku mintak haini hantar aku kat rumah nenek aku (x jauh la dr town tu). X sempat nk bergambar pon ngan haini, nk borak panjang berekar-ekar pon x sempat. 
Mase aku sampai, org x ramai lg. Parents aku pon x sampai lg. Tgh mintak pelepasan kot kat sekolah. Jenazah still kat kemaman. Pkol 3.30 ptg, br jenazah smpi. Tp, dah siap mandi-kapan seme. Tggl nk solat jenazah je.
Bile aku tgk jenazah, aku jd sebak (x bleh nk tgk muka pon, sbb da tutup seme dah). Bkn sebak sbb aku sedih dia dah xde. Tp, sebak sbb aku rs, mati tu dekat sgt ngan kita.
Ye la, arwah baru umo 40 tahun. Nenek aku yg menjangkau 70 tahun pon, alhamdulillah, ade lagi. Aku x taw sbb arwah meninggal. Yg aku taw, nenek kate dia dah lame sakit, tp dia x bitaw org psl keadaan dia tu, termasuk kat nenek sendiri (mak dia). Ape2 pon, aku doakan dia ditempatkan di kalangan org2 yg diredhai Allah, dan diringankan azab kubur. Al-fatihah.

Sunday, 2 August 2009

Bila larut malam

2 August 2008

Pelik aku rase diri aku ni. Time xde benda nk cite, sibuk la aku duk pk, ape benda aku nk cite kat sini. Elok2 dunia aku busy ngan bermacam bagai aktiviti, aku plak yg wat hal, x nak update blog. Bkn x nak update pon actually, tp sbb duk busy yg terlampau.. jadi ter-miss byk story-mory yg aku nk habaq kat hang pa semua. HUaargghhh~ ngantuk dah weh.. Later la cite.. peram biar jadi jeruk dlu..

Nota aku : Hari ni birthday ayah aku.. Happy birthday ayah~~ Semalam plak kucing aku beranak, 3 ekor anak dia..

Sunday, 26 July 2009

Bila marah..

Bila perasaan marah menguasai diri, lebih baik kita diam. Diam untuk beberapa minit, ambil masa untuk tenteramkan diri kita. Menjawab, atau menghamburkan kemarahan, tak memberi apa-apa pulangan baik untuk kita. Buat hati makin panas adalah. Lagipun, bila marah-marah, akan keluar segala perkara tidak elok dari mulut kita. Lebih baik senyap, tenangkan diri sendiri. Orang lain tak sakit hati, kita pun tak dapat dosa. Renung-renungkan, dan selamat beramal! (haha, tiru ayat ustaz dalam hot.fm)

Wednesday, 22 July 2009

Cerita e-book

22 July 2009
Last saturday, I had to accompany my brother, to the 'e-book distribution ceremony' (btol ke? bantai je la) at SK Kampung Baru Kerteh. As my father had classes, my mom was so lazy to go, then, we have to go there by bus. What I had in mind was the yellow school bus. Surprisingly, it wasn't! At first, I was so confuse. Was is a bus? A box? A house? Or, a kindergarten? Hailoh.. those two were so fancyyy.. Please please take a look.
So? What say you? I can't stop laughing. I've snapped so much photos but most of it were so blurry and shaky.(-_-") I was laughing, remember? :P Well, let's not talk about the ceremony. It was just a usual boring ceremony as others. And now, presenting the e-book
 
  
 
The size is a lot more smaller than laptop. Even smaller than netbook. You won't get it in the market, as it was made special for year 5 (2009) students in Terengganu. (Next year, Year 4 and 5). Small, cute, light in weight, and easy to carry..

Wednesday, 15 July 2009

s.a.i.d.i.n.a.

15th July 2009
 
ade 1 ms tu, kitorg 3 org kat tmpt yg same

Lame dah x layan adik2, lepak same2. Jarang pon etceli wat mende tu seme. Hari tu, time angah ade lg kat rumah, kitorg main old school santai game.. saidina.. Seronok jugak.. Lame dah x main. Asek ngadap PSP, PS2, laptop, hp.. je tiap hari, skali skala layan game gini syok juge. Skrg, angah dah balik JB, smbg klas dia. So, yg ade kat rumah nk dibuat kwn, adik bongsu tu je la, yg darjah 5 tu.. Huhuhu.. Cepat la seme org balik~~

Friday, 10 July 2009

Akhirnya..

9th July 2009
Salam to all.. Lame x update, kan? Busy ngan keje, ngan rehat. Hehehe.. But now, alhamdulillah, akhirnye sampai gak aku kat rumah. Mule2 jejak airport, (btw, aku landed kat LCCT), panas gilew. Da collect baggage, p la toilet. Nak terkucil bebenor dah. Skali, tgk2, toilet jenis yg cangkung tu, siap ngan ade paip getah. "Mak aii,, lame btol x tgk toilet mcm ni". Senyum sendiri jek. Kuwa dari international arrival.. "Wooo ramai btol org melayu.." Apekah? Am I going nuts? Off course la kan, kate malaysia. Mase tu, baru pkol 3.00 ptg gitu. P wat few phone calls.. pastu.. start la membuang mase. 

Connecting flight aku, ke K.Trg pkol 8.05 mlm beb. Haru haru sorg diri duk menunggu. Main la psp, sampai abes bateri. Dah x taw wat ape sgt dah + segan plak rase dek kekhusyukan aku main psp jd bahan gelak sorg mak cik ni, aku pon memblahkan diri, ke domestic departures.. Counter check in x bukak lagi pon. Jalan punye jalan, jumpe la sorg akak ni, nk balik K.Trg gak. Kak Siti name dia. Ok la sket, ade gak org aku bleh ajak borak. Pastu, knal sorg minah Kuching. Ajak join borak skali. Sampai mase utk check in, dah siap seme2, perut menggelegak mintak diisi. Kak Siti ajak balun fast food jek. Aku ajak p Mc'D. Tggu minah Kuching tu check in dlu, pastu, kitorg p makan. Beb~ naseb ade cash RM54 dgn aku. Cash lebihan yg aku gune 2 tahun lepas, kali terakhir aku balik.

Aku ngantuk tahap gaban dah time flight depart. 40 mins dlm flight, aku tdo jek, x amek taw lgsg ape jadi kiri aku. Kanan aku tingkap :P Sampai2 je, aku kasi can org lain turun dlu, mls nk tunjuk bakat merebut-mencelah aku ni. On the way nk gi collect baggage, aku mintak email Kak Siti. Yela kan, nnti bleh contact2. Dah settle seme, Kak Siti pon dah balik, aku pon berjalan mencari dimanakah family-ku. Dari jauh dah nmpk adik bongsu aku yg 'sehat'. Terkejut aku!

 ni yg aku sempat snap kat airport baru K.Trg

Kuwa dr airport, ayah ajak makan. Heee,, ni part best nk cite ni. Aku bedal sate. Mak order keropok lekor, aku kecau sket. Pastu, ayah plak order kuew tiao ngan sotong bakar. Aku cilok sket sotong bakar tu. Hasilnye, perutku sebu~~ Journey pulang ke rumah diteruskan. 2 jam lebih kot, dr airport KT ke rumah aku. Da sampai rumah, ayah ajak aku join dia makan durian plak. Aku lgsg tidak menolak. Heee.. Lihatlah,, ni baru sari aku sampai rumah, mcm2 dah aku bedal.. Esok, nenek aku nk mai rumah. Angah pon kate nak balik. Owh~ Meriahnye.. Terasa diriku begitu berharga. :D

p/s: Walopon ade org kate aku gemok, mak aku kate aku kurus.. Huahahaha

Monday, 29 June 2009

Al El Dul - Superman



This is cute or what? Heee.. These kids are ahmad dhani's sons.They're superb.. Like father like sons.. I like this video than the original MTV.

Friday, 26 June 2009

Flashing

Salam. Hari ni, 25 Jun 20009. Tibe2 aku teringat 1 quote ni dr sorg ustaz..

Kalo nk kawin, sbb takut x bleh tahan nafsu, nmpk sgt lemah. Nafsu yg kecik pon x mampu nk lawan, nnti bile dah kawin, timbul dugaan yg lebih besar dari tu, mampu ke nak hadapi?
Sama2 kita renungkan.. 

Sunday, 21 June 2009

Happy Father's Day..

Selamat Hari Bapa.. teristimewa utk ayah tersayang.. Wan Jasni bin Mansor
Heee,, rindunye nk balik.. jumpe mak, ayah, adik2..
Kan best kalo bleh celebrate father's day ngan dorg..
Xpe2,, nnti bulan 8 ni,, beday ayah.. kite celeb kaw2~~


p/s : Miss my family.. :(

Friday, 12 June 2009

Berita dar Mesir..

Salam,, ni kawan dr sane yg forwardkan...seorang pelajar Malaysia di Mesir, meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya.. al-Fatihah untuk arwah..
Kami baru pulang dari solat jenazah. Alhamdulillah ramai pelajar2 dan pegawai2 yg datang memberikan
penghormatan terakhir kepada arwah. Suasana pilu menyelubungi Dewan Malaysia Abbasiah Kaherah sebelum
jenazah tiba untuk disembahyangkan. Jelas terpancar raut kesedihan wajah rakan-rakan Ammar walaupun
masing-masing cuba untuk senyum semanis mungkin bila berjumpa. Semua masih sugul dan terkejut untuk
menerima kejadian yang menimpa rakan-rakan. Salah seorang mangsa kemalangan, Fitri turut hadir dengan
 tangan berbalut dan sedikit kesan-kesan luka di leher.
Berita terkini, Abdul Rahman Ramdzan mengalami kecederaan patah tangan dan luka-luka di badan termasuk
hampir seluruh bahagian kiri muka (mengikut cerita sahabat2 yg pergi ziarah). Seorang lagi, Mohd Akram
masih koma, mengalami pendarahan dalam kepala. Kemungkinan besar pembedahan akan dilakukan esok. Doakan
 semoga beliau boleh cepat sedar dan sembuh selepas ini, dan tak alami kesan yang major memandangkan
kecederaan melibatkan bahagian kepala dan otak. Kemungkinan besar akan beri banyak efek pada sistem saraf dan memori.

Dan tak lupa juga, doakan untuk Saif Jamaluddin. Sekarang ini masih di balai polis di Suez, ditahan
untuk soal siasat kerana kemalangan ini dikategorikan sebagai kemalangan maut. Berita tak rasmi
 kemungkinan kes ini akan dibawa ke peringkat lebih tinggi. Harap semua tak putus untuk terus doakan.
Saif masih trauma teruk, dari lepas accident masih tak lalu nak makan. Lebih-lebih lagi dia yang memandu,
 dua sahabat cedera teruk dan sorang meninggal. Apatah lagi, Ammar menghembuskan nafas-nafas akhir di pangkuan Saif.

InsyaAllah jenazah Ammar akan diterbangkan pulang malam esok.

QadarAllah.. Maa sya'a fa'al. wa maa lam yasha' lam yakun.
Sama-sama bg semangat kat saif. Siapa yang ada nombor dia blh bg sms motivasi untuk dia. Semua kejadian
ada hikmah untuk kita belajar. Ujian Allah beri untuk hapuskan dosa, dan tingkatkan martabat manusia..

Allahu a'lam.

Monday, 8 June 2009

kerja...

pagi uniform biru.. petang uniform hijau.. malam baju tdo.. weekdays life

Saturday, 30 May 2009

Pening

Malam ini, aku sungguh pening memikirkan pasal visa. Kenapa blajar kat UK mesti kne ade visa? Kenapa? Dah ala ade bermacam-macam jenis borang.. aku x taw mana 1 aku kena isi. Maklumat pasal borang2 tu plak x lengkap. Aku refer kpd x lengkap, sbb aku x paham ape syarat2 utk borang tu. So, kalo org x paham, x lengkap la tuh. Dah la result x kuwa lagi.. lagi lah memperlahankan proses aku nk lengkapkn dokumen2 aku. Nanti, nk mintak surat ngan accommodation office lagi, registry (dah la registry kate sebulan baru siap).. Mati la aku mcm ni..
Reblog this post [with Zemanta]

Wednesday, 27 May 2009

I wanna update

I wish, I could write about the sweet journey in France here. The main problem is, I am soo lazy. Jeng jeng jeng.. To be continued..

Monday, 18 May 2009

If you're not the one

 

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I'll never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

‘Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
‘Cause I love you, whether it's wrong or right
I know I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don't want to run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I could stay in your arms

Sunday, 17 May 2009

Bosan sudah mule

16th May 2009
Alhamdulillah,, exam dah abes~ Tgh hari td wat project cream puffs ngan izah,, bleh la,, blajar sket2.. dah xde keje sgt, baru bape hari abes exam.. Skrg ni dalam dilema.. Ish,, salahkan swine flu.. nape mesti ade swine flu? Tu lah, kalo tuhan kate babi tu haram, x bleh makan, nk makan jugak. Ternak beria-ria.. pastu mule la.. JE la.. swine flu la.. nyusahkan org btol.. Rs nak balik sgt2 ni. Nk tukar tarikh tiket balik.. nk duk rumah lame2 sket.. nak ronda2 ngan family.. nak buat mcm2.. Bese la tu, time duk UK nk balik, time duk kat tanah air tercinta, nak balik UK.
Reblog this post [with Zemanta]

Tuesday, 12 May 2009

Bengkek

11th May 2009
Dah lame x gune word ni,, 'bengkek'. Perrghh~ wa x puas hati gile ngan exam td. Bkn x puas hati ngan org lain pon (ade la psl tu, tp x berkait ngn exam), cume lebih kepada diri sendiri.Tensen siak. Ngam2 wa bajet bleh jawab ms first view soklan2 yg kne pilih. Skali, dah cun setup answer sheets, otak shut down plak. Kne restart balik 1 hal, dah restart, pon ragu-tak-ragu je jawab. Compulsory paper kowt tuh. Nak letak harapan pon malu. Rs cam loser gile. Last2 minute, adelah gak idea masuk,cume x ter-transfer ke answer sheets sbb x taw nk mule kat mane, x taw nk tulis ape. Bila lecturer ckp dah abes ms, wa dah berserah dah time tu. Tp, bile lecturer start kutip soklan ngan answer sheets, wa duk main tarik2 plak ngn lecturer tu. Blah kuwa pon, ngn berat hati. Mood wa tgh x baik ni..

Monday, 11 May 2009

Tribute for mak

10th May 2009
Selamat Hari Ibu utk ibu2, mak2, mama2, umi2..
Teristimewa utk sorg insan bernama Nizan bt Saad, yg aku panggil mak

Happy Mother's Day
You've given me everything since I can't remember
And I know, you won't stop until I can't forget
I can't bear no more your sacrifices in my hard time
Not even the tears you've cried, the nights you can't sleep
The days you don't eat
I won't ask anything more, other than the smiles, the blessings and the prayers
You're the greatest mom in the world
How I wish, someday when the time has arrive, I'll become just like you
Thank you, mak. Thank you.


Reblog this post [with Zemanta]