Monday, 10 January 2011

Natural looking eye lashes or the fake looking one?

[WARNING : CONTENTS NOT SUITABLE FOR MEN/BOYS]

Salam, 

Ye. I dah letak warning awal2. Gedabak besar pulak tu. Entry ini seswai utk 18GG (gegirls 18 thn dan ke atas) shj. Harap maklum. Ehheemm.. btolkan suara sket. I'm gonna write sumthing about eye lashes and mascara today! *excited state increases* X pnah kot ade entri berkisar tentang looks atau mekap kat blog ni oke! Hari ni, nak mencemar duli berceloteh psl mascara pulak. 

fake or false eye lashes
I'm not a make up pro. Make up ala kadar boleh la. And I'm totally against heavy make up look. Entah laa.. nmpk mcm over dan 'berat' sgt. Oke2. Kalo u gegirls seme perasan, skrg false eye lashes dah jadi trend. X kira lah utk function atau casual look. Ada baaaaanyak sgt jenis false eye lashes kat pasaran skrg. Range harga, I x sure lah u. I've never purchase one. Sbb I x berminat. Kalu u-ols tgk pakej mekap pengantin pompuan skrg pon, false eye lashes tu mesti termasuk jugak. Ade yg bg 1 set, ade yg bg 2 set; depends on pakej yg pengantin tu ambek. 

Kalo u-ols selak majalah fashion pon, berlambak2 terpampang gambar model yg dress up bagai berserta false eye lashes tu. Ade yg sgt oveer gitu. Berwarna-warni dan mcm2 fashion eye lashes yg ade and they come with different lengths. Strip types, separate types, colors, extreme looked, etc. Pilih saje mana yg berkenan. 


cantik ke? mcm over je kan.. x berat ke, mate tu kak?
As for me, I definitely wouldn't choose any. I x suke la mende2 complicated sgt ni. Yelah, nk pakai false lashes ni nk kne glue-kan benda tu kat mata kita. Nak kate cantik pon, xde la cantik sgt. Mcm nmpk fake je. So, I lagi suka guna mascara aje. *senyum kedekut* Mascara pon ade byk jenis jugak. Depends mcm mana u gegirls nk menonjolkan mata u-ols and gegirls kne taw jugak jenis eye lashes gegirls mcm mane. Ye lah, kalo eye lashes tu dah mmg panjang, xkan nk gune lengthen mascara lagi, kan? Nanti da x nmpk natural dah. X somey! Heee.. 
nampak natural je.. 
Dulu, I guna mascara dr Clinique. X best. So, I x pakai dah. Dapat Super Volume Mascara free dari Estee Lauder pon I peram je sbb x suke dgn voluminous eye lashes. About 2 months lepas, I baca blog post dari kwn I yg duk mintak suggestion pasal clear mascara and dia stated about body shop clear mascara. So, lepas baca entry dia, I pergi la body shop. Cuba2 mascara yg dia ckp tu. Sambil2 tu, I cuba2 jugak mascara lain. I mmg suka body shop products taw. :D Then, I jatuh hati kat define & lengthen mascara dia! <3 <3 Eye lashes I pendek. So, this type of mascara sgt seswai dgn I. 

from body shop
Bila pakai mascara ni, eye lashes gegirls seme x nmpk fake taw. And eye lashes u-ols xde lah bertempek-tempek antara satu same lain dan x jugak sememeh. Kalo x caye, gegirls bleh tny kwn I. Ada sorg kwn I ni ckp, dia suke tgk my eye lashes. So, I btaw la dia I pakai this mascara. Harga? Affordable lg la.. (sbb duk UK, kalo duk msia, terasa jugak u-ols) Dalam £10. Kalo u, gegirls ni jenis yg suke buat drama, suke nangis, etc, bek la u ols prep siap2 pakai waterproof mascara. Kang nanti x pasal2 u-ols kelihatan horror gile dgn campuran mascara n air mata tu ms nangis. No no no! *sambil angkat jari telunjuk goyang kanan-kiri* 


heavy look (smokey eyes) but nice juge!
Ni seme pendapat peribadi I je. Kalo u gegirls x suke, I x kisah pon paksa. Sometimes, heavy eye make up pon nice jugak. Tgk la u-ols nk put on that type of make up pergi mane kan. Kalo kuwa hengaut dgn kwn2 pon nk buat smokey eyes, I x rase tu seswai. Kalo pegi event or dinner function, oke kot. :)

FJ : Siyes aku rase aku gedik mase type entry ni.. Sendiri pon, rase mcm nk muntah.. duuhhh... (_ _)
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • fyna says:

    i pakai fake eyelash time shoot je..kalau biase pakai mascara from nutrimetic or mabeline hehe

  • hehe.. u org yg slalu photoshoot seswai la nk pakai fake eye lashes.. i mane la ade photoshoot bagai.. heee.. nway.. thanks for visiting! :)

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)