Friday, 11 February 2011

Bulan Dua Bulan Cinta - mcm lagu dangdut pulak

Salam,

Korg taw lagu ni.. 'bulan itu.. bulan cinta.. bulan itu.. bulan kita..'. Aku x igt dah tajuk dia ape. Tp, lagu ni lah yg aku refer kt title entry aku kali ni. 

*tarik napas pnjg2*

Asal sebut bulan 2 je, sibuk duk cerita pasal bulan bermadu kasih asmara. Asal sebut february je, segenap makhluk yg bercinta sebut duk tggu Valentine's Day. Vday lah sgt. Aku pon pnah je couple2 je, tp x pnah celebrate pon Vday. Pastu, dlm mggu lingkungan 14 February je, kalo tgk tv, dgr radio atau dgr ceramah, topik hangat ialah, 'sambut valentine's day tu haram'. Aku x ckp pon salah bile buat mcm ni, tp entahlah. Same mcm bila tiap2 awal tahun, topik yg dibincang mesti psl azam tahun baru dan bile hujung bulan ogos, duk cerita psl semangat kemerdekaan. Jujur dari hati aku, aku ckp, aku bosan dgn mende2 mcm ni. Bosan sbb org x nak paham2, smpi kne ade pihak lain igtkan dorg psl hal2 semacam ni. 

Setiap thn, aku x pnah kesah pon psl hari kekasih ni bile tibe bulan february. Sbb, aku duk tggu 'hari lain' je. Kehkeh. Thn ni, xde ape yg spesel pon yg aku expect, cume aku hrp org yg bjanji dgn aku tepati janji dia. Tu je. *praying hard* Ouh ya, Maulidur Rasul tahun ni jatuh pada 15 Februari. Ade byk pekdahnye kalo kau org sambut Maulidur Rasul dr smbt hari kekasih sedunia tu. Maulidur Rasul hari kekasih sedunia-seakhirat taw! Kalo Maulidur Rasul thn ni jatuh pd 3 hr lebih awal, alangkah beruntungnya aku. :)

Td, ade usha Terfaktab. Dorg sepakat nk dedikasikan minggu depan utk org2 single. Haha. Canggih jugak idea Terfaktab ni. *tgk blog-tegar kalo nk taw ape itu Terfaktab* I'm expecting awesomeness from the crews. Walopon ade waktunya aku x sempat nk bace entri2 yg di-publish, sbb ramai sgt writer yg nk lepas gian agaknya, tp aku tetap akan follow Terfaktab. 

Adik aku ckp, mak sedara aku yg pregnant tu, due on the 18th. Haa.. dpt cousin br lagi aku. Xtaw la nk excited ke x. Cousin je pon. Kalo adik sendiri ke, anak sedara ke, anak sendiri ke, mmg la excited, kan? Ade cerita lawak di sebalik kisah ni yg aku nk kupas, tp x terkupas2, sbb pisau dah tumpul, blom di asah. 

Penghujung bulan februari nnti, insyaAllah ade berita gembira. Hehe. Ramai org yg x sabar2 dan berdebar menantikan kedatangannya. Bg aku, aku takut dan cuak dan pelbagai lagi rase aneh yg bercampur-baur dalam diri aku ni. Apekah hari itu? Jeng jeng jeng.. Hari pertama utk aku dan klasmet start 2nd placement kitorg. Haha, korg mesti dah pk lain kan? Erk, ke aku salah? :P Skrg ni, dalam usaha nk prepare diri physically, mentally and emotionally utk placement, which is bg aku sgt berat utk aku jalani. Dlm ms yg same duk memerah sifat-malas-sampai-kering utk siapkan assignment yg due early March. 

Byk dah aku merepek yg bukan2 kt sini. Bg yg dah menyampah bace, sila rujuk kembali disclaimer yg awal2 lg aku dah tepek kt header aku tu ye. Aku stop dlu. 

FJ : Aku rs mcm nk tulis surat la.. hurm.. 
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • hye , blogwalking here fr0m ben ashaari's segment=)

  • thanks for dropping by fara :)

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)