Thursday, 30 September 2010

Yay! And not yay!

Alhamdulillah.. elaun da masuk.. So, bile elaun masuk, mule2 skali kne buat ape? Bayar hutang! Huhu.. X pernah kot seumo hidup aku, berhutang dgn org byk mcm kali ni. Dah nak buat mcm mane.. terdesak amat. Walo mcm mane pon, terima kasih kepada semua pemiutang2 yg baik hati, yg telah memberi aku pinjam duit mereka. Kemudian, nak byr duit rumah 6 bulan deret terus. Xde la nanti aku over spend ke, ape ke kan. Ok, tu part yay! dan separuh not yay!

Another half for 'not yay!' is about class task. Hari tu, konon2 dpt task kne buat essay 500 words, dalam hati ckp, "ala, xde ape la sgt tu.. 500 je". Fine. Hari ni, dapat task buat essay jugak.. 1500 words. The word counts is not the main point. Yg peningnye ialah the effort to collect points for the content. Mcm kne study byk perkara je. Dan hari ni, belajar serba sedikit (tapi dah pening dah sbb byk input) mcm mane schooling system kat cni, which I personally found it fairly similar with Malaysian schooling system generally, tapi ade part yg ade obvious gap. Whoaa.. ni macam dah ayat utk essay ni! 


Kamu mao bantu???
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • hahaha makcik kayo!! XP
    sistem persekolahan malaysia dan sana lebih kurang sama sebab kita bekas jajahan kot? heh
    pepe pon, all the best mcwan! =)

  • haha.. x la kayo mane lepas tolak utang2, rent dan bil2 seme.. adoyai..

    basic system same.. tp ade byk juge yg berbeza, yg menarik dan yg tak menarik lgsg.. btw, tq danial!

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)