Saturday, 26 March 2011

Cikgu2 keluar makan kat Satay House, London.

Assalamualaikum,

spring, cherry blossom and sun light!
Ye, dah seminggu blog ni terbiar, tak di-atastarikh (update). Kalau diikutkan byk keje, terbiar lagi utk another one week agaknya. Jadi, sementara tengah cari idea nak plan lesson dan tugasan lain, baik update dulu, ape yg ada. Hari isnin baru-baru ni, lepas meeting dgn KPM, aku dan beberapa rakan sekelas kuwa makan. Plan asalnya nak makan kt restoran Awana di South Kensington. Oleh sbb harga makanannya mahal cekik tengkuk (ada ke patut nasi goreng kampung, sepinggan harga £16?), kami divert ke restoran lain yg jauh lagi murah dgn menu yang menggiurkan (term x bleh blah). Restoran mana? Kami putuskan utk pegi Satay House di Paddington

uishh.. soya cincau.. teringat bulan puasa la pulak.. 
cikgu2 duk tggu makanan
Dlu, dah pernah pegi skali, masa Satay House buat open house. Makan free, sape nk tolak, kan? Walaupon nama restoran ni Satay House, x lah bermakna dia jual satay je. Ade banyak lagi menu lain. Kami berlima order banyak gila. Nasi putih (for 5), char kuewtiaw, satay (for 2), sotong goreng, rendang daging, ayam percik, kangkung goreng belacan, dan ikan asam pedas. Char kuewtiaw dia sgt mengancam. Sedap dan pedas. Satay pon x mengecewakan - tak mcm satay kat restoran Jom Makan. Kuah kacangnya sedap, dan lemak2. Ayam percik rasa kelakar sket. Bukan apa, rasa manis. Terlebih gula kot. Ikan asam pedas kurang rs asamnya, dan tawar sket. Lalu je pon nk makan sedap ade rendang daging yg ngetop. Hehe. 

So, berapa kitorg abes? Termasuk air, semua skali dlm £93. Sorg byr dlm £14 lebih. Haaa.. byk beza dgn restoran yg lg 1 tu kan? :) Mcm2 boleh makan dgn £14 kt cni (dgn syarat, korg makan A-la-cart). So, yg tggl area london dan kwsn sekitar, ape tggu lg? 


Lunch hour hari kamis lepas, akmi duk bercerita pasal keenakan hidangan yg kitorg makan kt Satay House kt classmates lain. Dorg ajak pegi lagi skali. Adoi~ kopak la macam ni. Asek nk makan sedap kat luwa jek. -.-

p/s: dlu pernah try mee kari dr restoran yg same (dlm menu dia tulis laksa kari).. sodaaaappp jugak! 

FJ : aish.. cite psl makanan lg.. x_x
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • lobos says:

    lunch £14? erks.. bley 10x lunch kat msia. hahaha i:

  • tu kt msia encik lobos.. ni kt uk.. wekkk

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)