Tuesday, 13 March 2012

Soy Collagen punya pasal

Note : KLIK SINI jika berminat dengan produk untuk mencantikkan kulit dan dalam masa yang sama meningkatkan kecerdasan minda

Assalamualaikum,

Lebih kurang sebulan yg lepas, waktu dlm perjalanan nak pegi ke mana ntah, aku dgn mak ade dengar iklan psl IZ Pure Collagen kt radio. Mak khusyuk benar dengan kempen2 menusuk jiwa psl produk tu, sampai mak sarankan aku utk start consume collagen jugak, supaya bila aku dah smpi 40-an nnti, takde lah muka berkedut mcm dia skrg. Selama ni, tak ada la aku pasang niat nak consume collagen, smpi la terbukak jugak hati aku ni kat produk2 collagen ni lepas aku buat research sket. Disebabkan produk collagen yg bermutu tinggi di pasaran - stok kalo telan produk tu, kulit terus tegang smpi semut pon boleh melompat-lompat atas pipi - adalah sgt mahal, makanya aku mula dengan produk yg menepati kedudukan kewangan aku skrg. 

mungkin produk ni patut tukar tagline

Produk pertama yg aku try; Premium Soy Collagen dari NurBeautyLine. Dalam 1 kotak, ada 10 sachet, dgn harga RM39.00. Tp, beli aku dpt dlm RM35 je. Butik tu bg discount 10% utk customers. Oklettew. Kalo nak aku review psl produk ni, apa yg aku boleh ckp ialah, lepas aku consume 3 kotak, kesan parut jerawat yg baru cepat hilang. Nak ckp psl kulit jadi makin lembab ke apa, tu aku tak perasan sgt kot. Sbb kulit aku mmg jenis yg berminyak. Cumanya, dari segi kesihatan, sbg org yg ade resdung (tak teruk, sikit2 je), produk ni boleh hilangkan rasa gatal2. Biasanya, aku rasa sgt tak selesa bila tekak dan telinga gatal2. Nak tdo pon payah. Sejak consume produk ni, gatal2 tu berkurang dgn banyaknya. 

Akan tetapi, ada 1 perkara yg buat aku bertukar produk. Produk ni, menaikkan berat badan! Siries x tahu yg produk ni boleh gain weight. Sbg org yg x aktif (sbb aku tak berkerja), so x byk tenaga pon yg aku perlukan. Aku x pasti sama ada produk ni yg bekalkan byk sgt tenaga, atau aku yg terlebih selera makan, lepas consume produk ni. Utk mengesahkan lagi dakwaan, aku gain 2 kg dlm masa 2 minggu! Ye, agak power peningkatan kt situ. 

Siang tadi, bila aku pegi balik butik tu, ownernya kata produk tu blom di-restock. Dia tny aku feedback guna produk tu. Then, baru lah aku dpt tahu yg produk tu sebenarnya mmg akan buat berat badan naik!! Mak ai, apesal budak pompuan yg recommend produk tu kt aku x btaw awal2? Mohon dia diberi latihan jitu tentang produk2 yg dijual. Kahkah. Jadi, si owner butik, recommend produk lain utk aku. Maka, bertukarlah aku ke produk X. Nanti la, aku tulis entry lain psl produk X ni, lepas dah try. 

Soy Collagen punya pasal, free2 aku dpt 2 kg lemak oi!

Produk lain dari Nurbeautyline : body scrub with collagen


FJ : Berhati-hati dengan apa yang kamu consume. Kalau tidak, kamu akan jadi macam saya, yang sedang berusaha menurunkan kilogram yang tidak dikehendaki. 
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

15 Responses so far

  • heheheheh.... mcm2 daa.... tak kisahlah.. janji cantik sokmo kn???

  • hehe.. persoalannye, cantik ke? haaaa.. tu yg kite x tahu :P

  • yg penting sku kurus. . . hahahaha sesuai makan n mmg tgh mkn. . . . . . ngeh ngeh ngeh

  • yg penting sku kurus. . . hahahaha sesuai makan n mmg tgh mkn. . . . . . ngeh ngeh ngeh

  • Tak pernah try amik collagen.. ingat nak try gak... tgh research...

  • Lupa dah ape name dia.. tp jenis yg cofee drink la.. nnt sy cuba search balik nama dia

  • Mcm2 product yg ade kt pasaran skrg.. kne bijak pilih produk yg sesuai dgn bdn dan kulit kita..

  • Rasanya btul kot sbb dh consume lebih dr 3 kotak memang selera menjadi jadi...
    Tp xtaul sbb hormon ke? Tp produk ni memang ok n murah.. nasibla sy kerap timbang berat selagi x naik sy belasah je mkn..
    Tp aktiviti kuokn peluh tetap buat...

  • Kalo berat x naik tu dah kire bgs.. tp psl aktiviti kuwakan peluh tu.. sy pernah dgr.. peluh keluar x semestinya kita sdg membakar kalori.. contohnya buat kerja rumah.. peluh keluar byk.. tp x bakar kalori dgn byk.. jd kena exercise.. sy ni mls exercise.. sbb tu benti dah consume produk ni.. hehehe

  • Hi . saya pun guna soy collagen ni . bagus ! skrg nk masuk kotak ke 3. n kite dah jd pengedar dh pun, dpt hrga murah skit sbb beli byk.klau nk boleh beli dkt kita 3kotak RM55 inc pos. baca review saya dkt sini http://flowerfafa.blogspot.com/2013/03/review-soy-collagen-nurbeautyline.html

  • salam. ada x yang nak beli dari saya? hanya rm 20 sahaja dan ada tambahan 3 sachet.. hanya 2 kotak sahaja lagi yang tggl.. do email me ya

  • sha mira says:

    saya nak beli.. sbb sy nk gemok.. nk beli weight gain mhal sgt. sy teringin nk berisi skit.. sbb umo 23 tp berat msh 38 kg.. underweight aje.. ade yg bleh pos kt srawak x? bpe?

  • sha mira says:

    sya nk nmpk bdan ideal sbb skrg tgh underweight.. umo 23 tp bdan still 38 kg.. nk beli weight gain mh sgt.. so bleh pos ke srawak x?

  • sha mira.. maaf ye.. saya tak jual produk ni.. hanya tulis review selepas penggunaan sahaja

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)