Tuesday, 29 January 2013

Snapseed apps

hasil dari snapseed editing
Assalamualaikum and good day,

Tengah tercari2 apps photography untuk memenuhkan quota storage smart phone power anda? Atau mungkin jugak nk cuba apps utk photography yg lain, yg lebih terkini seperti hp anda juga. Mari nak cerita.

Pernah dengar psl snapseed? Kalo photoscape, ramai org dah familiar sgt aku rasa. Ok, snapseed ni macam ala2 photoscape tp mobile version. Apps yg aku rasa photoscape user patut ada dlm hp mereka. Almaklum, zaman la ni, seme org pon pakai hp up-to-market.


Nape aku ckp ala2 photoscape? Sbb apps ini sgtlah user-friendly.. serupa photoscape jugok. Senang nk edit gambar. Boleh donlod kt play store kalo nk try ke-friendly-an nya. Stakat yg aku guna selama seminggu ni (ehem.. baru jgk dgn apps ni etceli.. ye la.. kita kan jakun), blom ade sbb lg utk aku remove snapseed dr apps list aku. Dari segi kualiti gambar slps edit, aku suka. Bagus dan memuaskn hati. Melainkan engko nk edit gambo yg rosak dgn capture kualiti yg caca merba, aku nasihatkan x perlulah guna snapseed. Baik pigi on pc, edit kt photoshop.




Apps ni juga ada sediakan tutorial cara2 nk edit gambar ikut keperluan sanubari users tersendiri. Boleh try jgk dgn sample photo yg dia bagi. Xde masalah. Kalo x suke, bleh uninstall.. Antara function dan filters yg ada ialah selective adjust, vintage, black and white, tilt view, crop, drama, center focus, frames, selain basic editing mcm white balance dgn brightness.Aku rekemen apps ni sbb ade sesetengah org x suka sgt dgn instagr.am sbb mcm x bleh nk berkarya kan. Seme dah auto setting. Haaa.. kalo nk feel lebih editing gambar guna hp, mungkin snapseed boleh lepaskan gian korg.
Apa kata engkorg cuba dulu, pastu btaw aku pulak pendapat korg psl apps ini.


FJ : fes taim buat review apps kt hp. Berdebo jugak. Ye la.. kita jakun wakkk





If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

4 Responses so far

  • dee says:

    eh? ok cuba skg :D

  • Eh.. tergezut I.. terus ade komen.. selamat mencuba :)

  • erks... sesungguhnya aku jakun... ;)

  • Writer lg laaa jakunnya

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)