Thursday, 9 June 2011

Aku dan malaysia - untuk masa ini.

Assalamualaikum,

Dah lame sangat kan aku x update blog. Kalo x silap aku, ni adalah entry pertama aku untuk bulan Jun. Entah. Abaikan. Alhamdulillah, aku selamat sampai di Malaysia. Kali ni, aku boleh cakap, pulang untuk kali terakhir. Btol ke mcm tu? Seingat aku, aku pernah ckp dlm entry aku dlu, psl 'tiap kali balik msia je, aku shock'. Xde niat langsung nk ckp besar or wat-so-ever. Kali ni, bukan je culture shock, tp siap dtg dgn package weather shock. Cuasa panas kt msia dah buat aku sakit tekak dan hilang suara. I mean, I barely can speak. Dah la sakit tekak, nk bercakap ssh, org len plak x paham ape yg aku ckp. So, terpaksa pulak ulang2 dlm keadaan sakit tekak tu. Masuk hari ni, dah 2 hari lah aku mcm ni. Kdg2, jadi bahan gelak ketawa org, sbb suara aku tu. Hurm, terima kasih la sbb tlg gelak. Aku mmg tgh buat lawak pon -.- 

Kurang 2 bulan dari skrg, insyaAllah aku akan mulakan life aku sbg pendidik, officially. Masih blom tahu penempatan aku kat mane. Ntah la, nk berharap pon, byk pros and cons. Dlu, ms pilih, aku mmg siyes utamakan family (mak, ayah & adik2). Skrg, benda lain pulak yg tibe2 dtg utk aku fikirkan. Dlm ms yg same, aku perlu plan ape yg aku nk buat utk beberapa years ahead. Yup, I should've planned it long ago. Tp, aku dah semak dgn plan yg asek kne rombak. Sbb tu aku hold seme mende smpi la aku start keje. 

Perkara lain? Haha. Aku seakan-akan still x bleh nk adapt the fact that i'm not returning back to uk. Honestly speaking, aku selesa di sana. Even hidup kat negara asing, dgn org2 yg budayanya asing dgn aku, aku senang mcm tu. Lg bagus. Xde yg nk menyibuk dan xde ape yg nak disibukkan. Cume, life kt sane, tanpa family, sgt x best. Kalo aku bleh bwk seluruh family aku duk sane, kan best? Plan utk sambung lagi belajar di sana? Ada. Plan tu ada. Yg xde skrg ni, duit. Plan utk blog? Aku x pasti berapa lame blog ni akan bertahan. Kot2 nnti, aku privatekan je blog ni. Tgk lah, ape yg akn jadi nnti. 

FJ : Perasaan ini aneh. 
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

2 Responses so far

  • Khairil says:

    kenapa?..sedihke tinggalkan Uk tu..

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)