Sunday, 20 November 2011

Kenapa Samsung Galaxy S2?

Assalamualaikum, 

Alhamdulillah, Denaihati.com dah senaraikan aku sbg antara blogger yg berjaya utk ke stage seterusnya dlm Contest Gadget Idaman. Utk next task, peserta diminta utk nyatakan sbb apa dorang nak/impikan gadget-yang-dorang-nak-sangat-tu. 

contest gadget impian 300x250 Banner

Aku tetap dgn pilihan aku, Samsung Galaxy S2. Sbbnya?


  1. Alang2 org nk bagi free and aku nk mencuba naseb, mesti lah nk cuba dapatkan gadget yg blom ada lagi + dah lame nk beli tp ongkos nipis.. 
  2. Samsung Galaxy S2 xkan menang the best gadget kategori telefon bimbit terbaik 2011 for nothing, kan?
  3. S2 ialah sebuah smart phone yg guna latest OS ( prefer Android dari iOS), dgn pacuan mantap dual-core processor disamping ade bluetooth function - yg mane, function ni, sgt3 lah berguna utk aku (iphone pon bgs, tp bluetooth?? buat ape guna hp canggih manggih kalo hp tu x menepati kehendak dan keperluan kita, kan?)
  4. Lg 1, S2 ade organizer. Setelah sekian lame aku cuba utk mendisiplinkan diri dgn guna manual hand written organizer, nampaknya x membuahkan hasil. At the end of the day, aku akan selalu tertinggal organizer aku tu kt mane2 dan mula teraba-raba bila nk guna -.- Dan bagi aku, sgt x practical utk ade 2 gadget yg sebenarnya berfungsi lebih kurg je utk kegunaan yg x maximum. Mcm beli ipad utk jadikan organizer, tp dah ade iphone - mcm je ea, mcm.. Jangan nk sentap2 plak. Every individual needs are differ to each others. 
  5. Twitter dah jadi 1 medium communication yg sgt effisien utk aku. Bertwitter kat nokia 5800 sgt tidak syok berbanding dgn S2, tak gitu? (ye, twitter kt iphone pon syok juga, but again, no bluetooth function + x bape minat dgn iOS)
  6. I'm a video watcher. Dgn screen dimension- 4.3 inch yg superb, syok la nk tgk video - kalo tgk cite korea, siap boleh nmpk terang2 kot subs dia tu.. heee
  7. Lg? USB, secondary camera (opkos kalo ade secondary, mesti ade primary kan, and it's 8MP not bad at all!), talking and stand by hours yg lame dan kelajuan 4G download.
  8. InsyaAllah x lame lagi aku akan start keje. Being a teacher, surely aku akan deal dgn all sort of Office Pack. Kalo lah ada S2, kan senang2 je aku nk buat @ edit lecture slide aku kt mane2, without having to carry Vaio aku yg berat amat ni! :)

Hurm.. tu je kot. Oke, byk. Xpe. Semoga percubaan sulung aku ni, membuahkan hasil.

*****

Lg satu... sbb aku nk Samsung Galaxy S2 dari Denaihati.com ialah..

Anak : Mak, mak.. Mak tahu kan, along x keje.. 6 bulan dah duk tggu org panggil posting, tp x panggil2..
Mak : Ye, mak tahu.. Mak pon sedih jugak tgk keadaan kamu ni.
Anak : Kalo mak yg tgk sedih, along yg tanggung ni, lagi sedih mak. So, along igt, along nk tukar hp la.. bagi ceria sket jiwa ni..
Mak : Mcm tu pulak nk bagi ceria jiwa?
Anak : Jadi mak, along nak mintak duit dgn mak la, nk beli hp baru ni. Kira pinjam2 la mak. Nanti along bayar balik..
Mak : Eh, eh. Kamu nk ceriakan jiwa kamu, nak 'sapu' mak pulak? Tak boleh tak boleh.. Kalo dpt hp baru boleh ceriakan jiwa, mak pon nak beli hp baru jugak lah..
Anak : £$^&~@##

[keke.. bukan cerita asal]

Oh ye! Korang korang korang yg budiman sekalian.. Mahu mintak tolong sket~ hee..
Mohon jasa baik korang utk like, +1, Tweet atau comment kt entry ni ea.. Kalo setiap sorg buat kesemua 4-4 perkara ni pon lagi baik. Mana taw kot kalo la aku menang gadget idaman ni, korg yg byk membantu tu, dpt habuan jugak sket. Jeng jeng jeng! Terima kasih daun keladi in advanced! 

FJ : Oke, baru taw yg S2 comes with three colour! White, black and pink! Pink you ols! #oversudah. 

If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

25 Responses so far

  • Ikhwan says:

    good luck from kuching!

    Luv,
    Ikhwan
    http://ikhwanshah.com

  • thanks all for your support!

  • ReynAfsy says:

    terase nk beli la plak. hihihi..

  • Gudluck :)

    Dah Like..dah Tweet..dah Google+..hehe

    http://jebengotai.co.cc/ohaiyo-gozaimasu/

  • support kat sini.jemput support saya jugak :D
    http://pacifista.my/2011/11/contest-gadget-impian-like-1-tweet-tolonglah/

  • MaRyaM says:

    good luck kak wan!

  • thanks all..
    kpd yg masuk bertandiing jugak, i've alread voted for you guys :)

  • Sari says:

    dasat la kat sini
    dah klik2 smua
    gudluck jugaks
    http://duniacontestku.blogspot.com/2011/11/gadget-impian-ss2.html
    tq :D

  • kakyong says:

    gud luck..

    jom support kakyong
    http://www.kakyong.com/2011/11/gadget-impian-kakyongdotcom.html

    jemput join segmen sama
    http://www.kakyong.com/2011/11/segmen-rerama-berterbangan-dec-2011.html

  • thanks sari, kakyong and wazy!

  • gd luck dear...
    sya dah tolong vote awak jugak..

    like...tweet...+ 1...& sekarang komen sini...

    terima kasih sebab sudi vote sya jugak yer...

  • hehe.. thanks erah! and.. you're welcome :)

  • kakyong says:

    dtg RT utk kali ini..

  • n@n@ says:

    done like fb, RT, G+ and komen ^^

  • n@n@ says:

    ari tu dah like fb ngn G+

    arini dpt klik button rt and give komen je

    ape2 pn gud luck

    http://yuslianayusof.blogspot.com/2011/11/contest-gadjet-impian-by-denaihati_19.html

  • thanks kakyong and n@n@

  • Zie Fauzi says:

    salam...singgah sini...
    dah RT,like,G+
    good luck ok...

    http://www.ziefauzi.com/2011/11/gadget-impian-anda-penentu-impian-ibu-alya.html

  • Dh vote..Like, G+1, RT & komen..Good Luck! tolg gak yer.. http://eiz1004.upprofits.com/samsung-galaxy-note-sebaga-gadjet-impianku/

  • kakyong says:

    singgah support di hari terakhir..

    http://www.kakyong.com/2011/11/gadget-impian-kakyongdotcom.html

  • Edy Zaidi says:

    samsung s2 mmg terbaik

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)