Thursday, 9 October 2014

Baru mula kumpul stok ebm. Sempat ke?

Assalamualaikum,

Maternity leave ade lagi 3 minggu. Stok ebm anak baru mula nak buat. Tu pun jadual pam tak menentu sebab baby meragam. Jangan kata jadual pam, waktu makan pun tak terurus. Dan benda2 ni semua beri efek kepada perkara2 lain. Huuu.. lain kali la cerita hal ni.

Ramai org kata, dalam usaha nak kumpul ebm ni, si ibu kena kuat semangat dan stay positif. Graf semangat aku skrg ni turun naik. Sokongan dari org2 sekeliling pon x menggalakkan. Kalau ikutkan mak, ayah, mak mertua, ayah mertua, ipar2, semua suruh bagi susu formula je. SENANG. Xde la susah nanti nk memerah utk anak waktu dah mula kerja. Dari kalangan tu memang xde yg nak menyokong. Cuma lately je nampak mak mcm pasrah je aku nk teruskan jugak dgn susu ibu. Suami pulak baru nampak nak beri sokongan.

Apa yg aku perlukan sekarang bukan milk booster. Tapi aku sangat2 perlukan spirit booster. Ade semangat baru boleh dapat susu banyak. Dalam kepala ni selalu je fikir, sempat ke? Cukup ke? Igtkan lepas dah beli Medela Swing semangat akan naik mencanak. Rupanya tak jugak. Kepala asik fikir anak meragam. Macam mana la semangat nak naik.



Tapi bila fikir2 balik. Mcm mana sekali pun, kena teruskan jugak. Chest freezer dah beli. Pam dah ada. Manual ada, letrik pon ada. Storage bottles dah ada. Storage bags pon dah ada. Tinggal nak pam susu je. Kne biat sesuatu utk dtgkan semula semangat tu.

posted from Bloggeroid

If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

3 Responses so far

  • Insyallah sempat tu...kalo bb dh habis nyusu pun pam jugak wlpn dapat just 1aun...kn kuat smgat wlpn hubby xsupport...lm2 dia akn support.akk pun cam tu jgak dl...anak minum sblah, pam sebelah...itulah yg akk buat time akk menyusukan ank no.2 tu...slmat menyimpan stok ebm ye Fathiah...kak asiah ni...;)

  • Hehe.. thank you ye kak asiah.. in sha Allah saya akan kuatkan semangat.. hehe

  • lobos says:

    kawan-kawan ckp minum Qaseh Gold.. or.. comment ni dah terlambat? hik...

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)