Saturday, 24 August 2013

DIY Sticker bulat : Design vector FREE untuk download!

Assalamualaikum,

Sticker bulat sangat comel dilekat2 kat gift utk guests kan? Ramai jugak bride-to-be yang buat sendiri sticker. Nampak comel dan cute. Tapi, xyah membazir sangat kot sampai terover-over.

2, 3 hari ni berpeluh jugak aku duk belajar guna Adobe Illustrator. Xde lah belajar nk bersungguh2 sangat. Sekadar lepas untuk design aku punya sticker bulat je. Sebab kalo nak order, 1 piece dah 20sen! Kalau buat sendiri, rasenya kos lagi sikit. Lagipon, jumlah yang aku nak tu, xde lah banyak. Harga yang aku sebut tu, 20sen/pc kalo tempah 1000. Banyak sangat 1000 tu. Aku nak dalam 250 je belah pihak perempuan. Pastu, 200 untuk pihak lelaki. Kalo order 250 je, seme 250 pcs design sama, x dapek la harga 20sen/pc. Harga naik jadi 35sen/pc. TQ. T___T

So, usaha keras aku dah membuahkan hasil. Walopon kalo org lain tgk,xde lah power benor, tp dah ckop la utk aku. Blom print lagi, jadi xmo tunjuk. Malu i. Mula2, agak susah nak cari design kat internet. Lepas try and error, akhirnya aku decide utk design sendiri guna Adobe Illustrator. Utk design sticker bulat ni, aku download vectors dari freepik.com! Sangat bagus freepik.com sbb bagi download free vector lawa2 dorg. Kalo shutterstock, seme benda kena bayar.

contoh vector di freepik
Skrg ramai org suka pakai vintage frame, kan? Salah satu sticker aku, vintage frame aku lukis sendiri. (wehee bangga jap dengan diri sendiri). Yang lagi satu, aku ambek kt freepik. Lawa dan memuaskan hati. Tak pon, kalo dah rasa malas sangat, boleh ambek terus vector yg kat bawah ni, crop dalam bentuk bulat, letakkan text, print! Ok je pon, design bawah ni. :) Kalo nak download vectornya, boleh klik di sini

vector polkadot siap dengan frame skali
Yang aku punya, nanti2 lah aku tunjuk. Segan lah kita kan. Ok, nak sambung siapkan lagi 1 sticker. Dah mahir sket guna Illustrator untuk editing. Nak drawing, memang out lah. Kahkah. 

Utk sesapa yang nak template sticker bulat blank 4x5 pcs approximately 2inc x 2inc (bagus utk printing.. sonang kerojee), bleh drop comment dan tinggalkan emel username[at]domain.com. Nanti aku forwardkan template tu ye. :)

Utk yang nak design free pulak, boleh tgk kt entry INI

FJ : X sabar nak balik rumah minggu depan, nak test print sticker!

Two cents : Rasa macam nak jual design sticker je.. murah2 je.. agak2 ada sambutan x? hehe.. 
If you have enjoyed this entry. Please feel free to bookmark it using your favorite social bookmarking site

46 Responses so far

  • Assalamualaikum saya nak boleh :) shakirakyra004@gmail.com

  • Edayu says:

    nakk.. edayu_golf@hotmail.com

  • Edayu says:

    nakk.. edayu_golf@hotmail.com

  • Maaf ye.. lambat send.. sila check inbox cik

  • hi..boleh x share dekat saya? fara-diyana.nasir@amd.com

    tq so much :)

  • hi awk,

    boleh x send kt saya template ni?

    faradiyananasir89@gmail.com

  • Assalamualikum,
    hye babe ~
    boleh saya dapatkan templete to?
    idea yang bernas dan buat saya nak design sendiri semua ~
    thnx 4 da idea ~

    erinblit_buzz@yahoo.com
    cekerinpeliks.blogspot.com

  • assalamualaikum kak..
    boleh tolong send templete sticker tu??
    email fikrahshawls@gmail.com

  • sy nk ye..emel sy jue777@yahoo.com tq2

  • sy nak juge ye emel sy.. jue777@yahoo.com tq2

  • nak.. haslienakamaruddin@gmail.com

  • alia says:

    assalamualaikum kak..boleh tak nk juga contoh template sticker tu..alamt emel yani4686@gmail.com. TQ

  • assalamualaikum....
    sis blh email template dekat sy jugak..
    faridatul_nain@yahoo.com

  • Assalamualaikum sis..
    blh email sy templete tu jgk
    faridatul_nain@yahoo.com

    tank u sis....

  • saya nak jgk boleh
    sitihajar_azhari@yahoo.com

  • Salam bole email dkt sy...atiqah.noh@gmail.com
    Tq

  • nak jugak la ne email sy... rosiela89@gmail.com

  • boleh email kat saya sitinurazimah68@yahoo.com

  • email kat saya ek sitinurazimah68@yahoo.com

  • Salam.blh email template tu kat sy.. Utk kawen bulan 10 ni. Insya allah.. Trima kasih sis
    wan.noraizan@yahoo.com

  • Bole emailkan template tuk sy x?? emamaizon@yahoo.com

    tq

  • bole emailkan template tu..

    misz.fatyen@gmail.com

  • Assalam yang boleh emailkan template untuk sticker tak? siput_masukmaraton@yahoo.com. Macih dear :))

  • Kalo nak design template free, boleh tengok entry ni...

    http://de-efjay.blogspot.com/2014/06/free-design-template-untuk-diy-sticker.html

  • Assalamualaikum sis..
    blh email sy templete tu
    noratikah.vehicle@gmail.com

    TQ


  • bole emailkan template tu..
    noratikah.vehicle@gmail.com
    TQ

  • Salam. Boleh tak emailkan template sticker bulat tu?

    nurfazlinaalwi@gmail.com

    T.kasih banyak2 :)

  • assalamualaikum,blh email pd kazuha2140@gmail.com
    terima kasih

  • assalam... sy nak jg boleh email ke syanitaomar@gmail.com
    terima kasih

  • salam..
    boleh email nursyafiqahramli22@gmail.com

  • salam..sy nk juga..
    dielalicious_83@yahoo.com

  • Shila SCE says:

    Assalamualaikum sis..
    blh email sy templete tu jgk
    sceshila@gmail.com

  • Unknown says:

    salam..sy nk template tu.. yusmaharnita@gmail.com

  • Assalam..nk jgk.. ainiramle@gmail.com tq

  • jalanje says:

    nk.. tiramisukahani@yahoo.com.my

  • Salam.sy nk templete tu jgk..saytin666@gmail.. Tq

  • Salam..nak juga... nurulidayu.roslan@gmail.com
    Tq

  • aziahjamaludin@gmail.com
    nk jugak:)

  • Azi Zain says:

    anorazimahbintimohdzain@yahoo.com . ..nk jgk..tq

  • Azi Zain says:

    anorazimahbintimohdzain@yahoo. com

  • aimM says:

    boleh join sekli?
    aimmbahari@gmail.com
    tq

  • Meey@ says:

    slm sis, boleh share template to my email hamizah85@gmail.com thanks!

  • salam sis sy nk boleh .... nana_jambu90@yahoo.com

  • assalamualaikum... sy nk jgk tmplates tu..bleh share x? :)
    hilwani150590@gmail.com

  • Salam sis..ble share template?my email mish_youme@yahoo.com..tqvm ;)

  • Post a Comment

    Have something to say? ;)